Creierul naționalizării inițiate de Firea, Speranța Clișeru, inculpată în dosarul Flota pentru vânzarea ilegală împreună cu Pandele a opt nave

Creierul naționalizării inițiate de Firea, Speranța Clișeru, inculpată în dosarul Flota pentru vânzarea ilegală împreună cu Pandele a opt nave

„Nu privatizăm Capitala așa cum s-a spus!” a spus răspicat astăzi Gabriela Firea în ședința CGMB, numai că acuzațiile erau de naționalizare și nu de privatizare, două noțiuni diametral opuse. De profesie bibliotecară, Firea confundă cu ușurință noțiuni elementare și întoarce Capitala înainte de 1989, înființând 19 societăți comerciale cu manageri numiți politic de către ea care, spune regina de Voluntari, vor deservi mai bine populația decât firmele private cu experiență de 10-15 ani în domeniu, scrie  Curentul .

Așa au făcut și comuniștii în anii 50 când au naționalizat și au transformat Bucureștiul din „micul Paris” în „marele Phenian” iar Firea va desăvârși opera fără niciun efort, doar impunându-și gusturile și dorințele.

În plus, așa se vor ocoli licitațiile iar Firea va putea da servicii tuturor membrilor PSD, de la lipitorii de afișe până la fiica lui Țuțuianu.

Creatoarea acestui proiect megaloman este, spun surse din Primărie, fosta mână dreaptă a lui Pandele de la Voluntari, Speranța Cliseru, consiliera lui Firea. Femeia, în vârstă de 55 de ani a fost inculpată în 2004 pentru că a contribuit la vânzarea ilegală a opt nave: Baia de Aramă, Baia de Criş, Băneasa, Balota, Fortune 22, Bobîlna, Cărbuneşti, Comăneşti. Între timp, dosarul Flota a fost returnat din instanță și închis de DNA, navele rămânând vândute pe nimic.

Legătura lui Cliseru cu Pandele e veche încă de când și Pandele fusese pus sub învinuire în același dosar Flota pentru 7 infracțiuni pedepsite chiar și cu 15 ani de închisoare:

- abuz în serviciu
- abuz în serviciu în formă calificată
- fals intelectual
- uz de fals
- stabilirea cu intenție a unui preț mai mic decât cel real al activelor deținute de stat
- bancrută frauduloasă
- spălare de bani

Conform rechizitoriului din dosarul Flota, Florentin Costel Pandele, în calitate de reprezentant al FPS în AGA de la CNM Petromin SA a adoptat mai multe hotărâri de vânzare pentru zece nave din flota comercială a României, provocând alături de alte 100 de persoane printre care și Traian Băsescu următoarele prejudicii:
1. Nava „Baia de Aramă”, prejudiciu de 7,2 milioane USD
2. Nava „Băneasa”, prejudiciu de 7,8 milioane USD
3. Nava „Barboși”, prejudiciu de 11,2 milioane USD
4. Nava „Baia de Criș”, prejudiciu de 7,3 milioane USD
5. Nava „Bujoreni”, prejudiciu de 6,8 milioane USD
6. Nava „Bârlad”, prejudiciu de 2,07 milioane USD
7. Nava „Comănești”, prejudiciu de 27,42 milioane USD
8. Nava „Cărbunești”, prejudiciu de 29,68 milioane USD
9. Nava „Bobâlna”, prejudiciu de 7,5 milioane USD
10.Nava „22 Decembrie”, prejudiciu de 27,4 milioane USD.

Toți au scăpat de acuzațiile penale.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante