Creșe din Germania au stârnit un val de indignare după ce au decis să elimine carnea de porc din meniu, din respect față de doi copii musulmani

Creșe din Germania au stârnit un val de indignare după ce au decis să elimine carnea de porc din meniu, din respect față de doi copii musulmani

Creșe din Germania au stârnit un val de indignare după ce au decis să elimine carnea de porc din meniu, din respect față de doi copii musulmani.

Două creșe din Leipzig au stârnit un întreg scandal după ce au decis să elimine din meniu carnea de porc, din ”respect” față de doi copii musulmani. Valul de revoltă a fost atât de mare încât poliția a decis să patruleze sediile celor două instituții pentru a le proteja față de ”evenutale pericole„. Conducerea instituțiilor a revenit asupra deciziei.

Planurile de a scoate din meniul copiilor carnea de porc sau alte produse alimentare din gelatină cum ar fi jeleurile sub formă de ursuleți au declanșat o serie de critici aspre în mediul online, subiectul având parte de o largă mediatizare.

Ziarul Bild a fost cel care a relatat, într-o primă fază, despre propunerea celor două creșe, precizând că ideea a luat naștere din „respect” față de doi copii musulmani.

”Din respect față de o lume aflată în schimbare, din 15 iulie, mesele și gustările oferite copiilor nu vor mai conține carne de porc" anunțau cele două instituții într-o scrisoare adresată părinților, potrivit ziarului german.

Reacțiile negative au fost atât de vehemente încât poliția din orașul est-german a decis să trimită polițiști care să asigure paza instituțiilor.

La distanță de câteva ore, directorul celor două instituții a anunțat suspendarea deciziei.

”Suntem copleșiți de întreaga poveste”, a precizat directorul creșelor Wolfgang Schäfer, citat de DPA.

Relatarea Bild a devenit virală pe rețele sociale. Creștin-democrații cancelarului Angela Merkel au calificat drept ”inacceptabil” planul de a interzice carnea de porc.

Beatrix von Storch, parlamentar din partea extremei drepte Alternativa pentru Germania a descris incidentul drept "subjugare culturală".

"Imaginați-vă că niște copii germani din Riyadh s-ar fi luptat pentru dreptul lor la cârnați și ar fi forțat majoritatea să își schimbe dieta", a spus ea. În același timp, părinții au calificat drept ”absurdă” întreaga dezbatere.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…