Crește numărul americanilor morți în războiul din Ucraina

Crește numărul americanilor morți în războiul din Ucraina

Jeffrey Judd Jones este unul dintre cei trei americani uciși recent în timp ce luptau în Ucraina, potrivit unei declarații a familiei, furnizată la CNN de tatăl său, Howard Jones.

„Familia și prietenii lui Jeff sunt mândri de contribuțiile și sacrificiul lui Jeff pentru poporul ucrainean”, se arată în declarația scrisă.

Bărbatul de 48 de ani a fost ucis de explozia unui obuz de mortier pe 31 iulie, a precizat Jones.

„Jeff călătorise de două ori în Ucraina pentru a ajuta poporul ucrainean, în special copiii. Jeff a sprijinit eforturile umanitare și apoi a servit într-o echipă de medici voluntari în apropierea frontului în 2022 pentru a adăuga mai mult scop vieții sale”, a spus Jones în declarația scrisă.

El a precizat că fiul său a fost rănit pentru prima dată în 2022, când un proiectil de artilerie a lovit o clădire și a petrecut cinci zile într-un spital ucrainean. „În ciuda experiențelor anterioare ale lui Jeff de a servi pe front, Jeff era hotărât să îi ajute pe ucraineni, așa că s-a întors în Ucraina în aprilie 2023”, a spus Jones.

Locuitor din Perry, Georgia, Jeffrey Judd Jones a servit în armata americană și a aplicat în Ucraina abilitățile pe care le-a învățat în Divizia Aeropurtată.

În afară de Jones, Andrew Webber a fost identificat ca fiind un alt american ucis recent în timp ce lupta în Ucraina, potrivit unei declarații a familiei, furnizată pentru CNN de soția sa, DeeDee Cloyd Webber.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat pentru CNN că doi americani au murit în Ucraina pe 29 iulie, iar un alt cetățean american a murit pe 31 iulie. Departamentul de Stat a precizat că este în contact cu familiile acestora și oferă asistență consulară.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat