Crime pasionale din trecut: profesorul care și-a împușcat soția și pe amantul ei. Iubiții petreceau un weeekend romantic la băi

Crime pasionale din trecut: profesorul care și-a împușcat soția și pe amantul ei. Iubiții petreceau un weeekend romantic la băi

Crimele pasionale au avut loc pe teritoriu țării noastre de multă vreme. Una dintre ele, care a intrat în istorie este al unui profesor care și-a împușcat soția.

Cei doi au mers împreună la Geoagiu FOTO arhivă Andrei Ando

Este vorba despre un profesor din Arad, care și-a împușcat soția și pe amantul acesteia, farmacistul Eugen Ungar, la băile din Geoagiu, unde cei doi s-au retras într-un weekend romantic.

Profesorul Stănoiu i-a urmărit și i-a executat cu sânge rece. În fiecare dintre victime a descărcat câte trei focuri de revolver. Tribunalul de la Deva, care a judecat cauza, a considerat că ucigașul se face vinovat de crimă pasională, dar a reținut ca circumstanță atenuantă faptul că soțul înșelat avea dreptul la răzbunare. În consecință, pentru dublul asasinat a primit doar doi ani de închisoare și ca pedeapsă complementară pierderea drepturilor politice și civile pe timp de cinci ani”, povestește doctorul în istorie din Arad, Andrei Ando.

Profesorul Stănoiu nu a făcut recurs împotriva sentinței.

Incidentul s-a întâmplat în toamna anului 1926, iar sentința a fost dată în 11 februarie 1927. Asasinul a fost judecat în stare de libertate. După pronunțarea sentinței, Tribunalul a dispus arestarea condamnatului”, mai spune doctorul în istorie.

Doctorul în istorie din Arad Andrei Ando nu lasă ca trecutul județului să piară. În ultimii ani, acesta a strâns date pe care le publică în diferite cărți, până acum 20 la număr.

Andrei Ando este doctor în istorie al Universității din Oradea și doctor în Filologie al Universității Aurel Vlaicu din Arad.

Și-a înjunghiat soția

Astfel de crime pasionale nu au încetat să se producă, unele chiar mai recent. Deși modul în care s-a petrecut fapta este diferit, și de această dată mobilul crimei a fost tot gelozia. În urmă cu 11 ani, un doljean și-a înjunghiat soția din gelozie, după ce consumase cu ea aproape doi litri de țuică. Acuzând-o că-l înșela cu un bătrân din Craiova, pe care aceasta îl îngrijea, bărbatul a luat un cuțit și i-a tăiat gâtul soției. Femeia s-a târât până sub magazia de cereale, unde a murit la scurt timp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?