Cristian Busoi, președintele Comisiei pentru industrie din Parlamentul European, salută ajutorul de stat aprobat României de Comisia Europeană: O dovadă de solidaritate europeană

Cristian Busoi, președintele Comisiei pentru industrie din Parlamentul European, salută ajutorul de stat aprobat României de Comisia Europeană: O dovadă de solidaritate europeană

Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a salutat noul ajutor în valoare de aproximativ 800 milioane de euro pe care Comisia Europeană l-a aprobat pentru sprijinirea companiilor din România.

Țara noastră va putea astfel să ofere mai ușor ajutor companiilor afectate de criza COVID-19 sub forma unor împrumuturi subvenționate și a unor garanții de stat pentru împrumuturi. Este cea de-a doua schemă de ajutor de stat pe care România o primește de la UE, după sprijinul de 3,3 miliarde de euro aprobat în luna martie pentru susținerea IMM-urilor. Este încă o dovadă de solidaritate europeană și garanția că nicio țară nu va fi lăsată în urmă în această perioadă dificilă“, a spus Bușoi, într-o declarație remisă CaleaEuropeană.ro .

Comisia Europeană a aprobat joi o schemă în valoare de 4 miliarde lei, aproximativ 800 milioane de euro, pentru a sprijini companiile din România afectate de pandemia de coronavirus, informează executivul european într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro .

Acesta este cea de-a doua schemă de ajutor de stat aprobată României de către Comisia Europeană, după ajutorul de 3,3 miliarde de euro aprobat în luna martie pentru susținerea IMM-urilor .

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat pe care statele membre le pot oferi companiilor. În cadrul acestui sistem, sprijinul public care va fi oferit de autoritățile din România va lua forma unor împrumuturi subvenționate și a unor garanții de stat pentru împrumuturi.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /