Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie din PE, la primul eveniment al președinției franceze a Consiliului UE: Europa are capacitatea să seteze trendul viitorului industrial internațional

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie din PE, la primul eveniment al președinției franceze a Consiliului UE: Europa are capacitatea să seteze trendul viitorului industrial internațional

Europa este cea mai mare putere industrială din lume și trebuie să joace un rol cheie în redresarea economică post COVID-19 și să fie un competitor redutabil pe piața internațională, a transmis eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European în cadrul primului eveniment al președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

Intitulat ”Industrie mai puternică pentru o Europă mai independentă”, acesta a avut loc la sediul Ministerului Economiei și Finanțalor din Franța, la Paris, la care au participat înalți funcționari publici și lideri din sectorul privat al industriei.

Printre aceștia s-au aflat ministrului francez al Economiei, Finanțelor și Industriei, Bruno Le Maire, ministrului francez delegat pentru Industrie, Agnès Pannier-Runacher, vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefcovic, sau comisarului european pentru piață internă, Thierry Breton.

Acesta a subliniat în acest context nevoia de sprijin financiar adecvat pentru a implementare strategiile în acest domeniu.

”Europa a subliniat, astăzi, încă o dată, că are capacitatea să seteze trendul viitorului industrial internațional. Avem de partea noastră o resursă naturală importantă, o resursă umană importantă și strategii care ne permit să utilizăm la maximum cercetarea și inovarea. Discutăm deja despre Industria 4.0, dar ambițiile noastre ar trebui să se îndrepte spre 5.0, fără să pună în pericol angajamentul asumat pentru protejarea mediului înconjurător. Trebuie să ținem pasul cu evoluția tehnologică, ce avansează cu o viteză pe care acum câțiva ani nu o credeam posibilă și să fim mereu atenți la concurență”, a mai spus Bușoi.

Anterior acestui moment, Cristian Bușoi a avut o întrevedere cu ministrul delegat pentru Industrie, din Franța, doamna Agnes Pannier Runachet, în cadrul căreia a discutat despre prioritățile președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene în ceea ce privește politica industrială, autonomia strategică, reducerea dependenței UE de țările din afara blocului comunitar pentru materiile prime strategice, inclusiv în domeniul Sănătății.

Astfel, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European a insistat pentru strategia industrială a UE și a discutat cu oficialul francez despre cum ”putem face ca industria europeană să fie mai competitivă și mai puternică la nivel internațional și cum putem folosi dubla tranziție: cea a decarbonizării și cea digitală către 5G și Inteligența Artificială pentru a genera creștere economică și locuri de muncă noi, bine plătite.”

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale