Cristiano Ronaldo a intrat în Cartea Recordurilor. Capitolul la care lusitanul e peste toți fotbaliștii lumii VIDEO

Cristiano Ronaldo a intrat în Cartea Recordurilor. Capitolul la care lusitanul e peste toți fotbaliștii lumii VIDEO

Cristiano Ronaldo a avut parte de o seară magică la Reykjavik. Ziua de 20 iunie va rămâne în istoria fotbalului după ce starul lui Al Nassr a intrat în Cartea Recordurilor.

Cristiano Ronaldo, primul jucător care evoluează de 200 de ori pentru națională. Foto Getty images

Marți seară, Islanda a fost învinsă de Portugalia cu 1-0 în runda a 4-a din grupele preliminariilor Euro 2024. Lusitanii au maximum de puncte și l-au sărbătorit pe Cristiano Ronaldo (38 de ani), primul jucător al lumii care bifează 200 de apariții în tricoul naționalei.

Seara magică pentru Ronaldo a început cu o ceremonie organizatăde gazde, care au marcat intrarea oficială în Cartea Recordurilor a starului portughez. Apoi, el a ăncununat ziua cu golul victoriei, marcat în minutul 89, când islandezii se aflau în inferioritate numerică. Cristiano Ronaldo a fost servit de Inacio și a înscris, iar după consultarea sistemului VAR, reușita a fost validată. Portugalia are 12 puncte și un golaveraj impresionant, de 14-0.

„Sunt foarte fericit. Este acel moment în care nu te aștepți vreodată să ajungi la 200 selecții. Este o reușită incredibilă. Să fiu în Cartea Recordurilor este extraordinar. Iar să marchez golul victoriei a făcut ca seara să fie și mai specială.

Din dragoste pentru Portugalia

Le mulțumesc celor prezenți pe stadion, fanilor din Islanda, celor care s-au gândit să organizeze acea ceremonie. De asemenea, și naționalei Portugaliei”, a declarat Cristiano Ronaldo, după Islanda – Portugalia 0-1.

El a revenit cu un mesaj postat și pe Instagram, prin care și-a exprimat emoțiile. „200 de meciuri cu acelaşi angajament, acceaşi dedicare şi responsabilitate, la fel ca prima dată când am jucat în acest tricou. Sunt aici, continui să marchez, să-mi urmez visul şi să dau totul pentru echipă şi pentru ţara noastră. Din dragoste pentru Portugalia”, a scris Ronaldo.

În totalul de 200 de apariții bifate pentru naționala mare a Portugaliei, Cristiano Ronaldo a marcat 123 de goluri și a oferit 43 de assist-uri. De 10 ori s-a remarcat cu câte un hat-trick, de 11 ori a înscris din lovituri libere și de 18 ori din penalty-uri.

Top selecții în echipele naționale

1 Cristiano Ronaldo Portugalia 200

2 Bader Al-Mutawa Kuweit 196

3 Soh Chin Ann Malaysia 195

4 Ahmed Hassan Egipt 184

5 Ahmed Mubarak Oman 183

6 Sergio Ramos Spania 180

7 Andrés Guardado Mexic 179

8 Mohamed Al-Deayea Arabia Saudită 178

9 Claudio Suárez Mexico 177

10 Gianluigi Buffon Italia 176

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?