CSM a sancționat disciplinar patru judecători, unul dintre ei cu excluderea din magistratură

Patru judecători au fost sancționați disciplinar miercuri de secția specializată a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în unul dintre cazuri sancțiunea fiind excluderea din magistratură.

Decizia de excludere din magistratură a fost luată în cazul lui Răzvan Vladimir Davidencu de la Judecătoria Hârșova, potrivit unui comunicat al CSM transmis AGERPRES.

"Secția pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Davidencu Răzvan Vladimir, judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, în prezent delegat în cadrul Judecătoriei Hârșova. (...) Secția a aplicat domnului judecător sancțiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură", se precizează în comunicat.

Sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor din motive imputabile, refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu, absențe nemotivate de la serviciu în mod repetat și nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a mai admis acțiunile disciplinare formulate de Inspecția Judiciară împotriva judecătoarelor Elena Bărbulescu de la Judecătoria Pitești și Dana Iuliana Moldovan de la Judecătoria Brașov.

Cele două au fost sancționate cu avertisment pentru nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor, în cazul judecătoarei de la Pitești adăugându-se și acuzația de exercitare a funcției cu gravă neglijență.

Al patrulea magistrat sancționat a fost Mariana Popa, judecător la Tribunalul Vrancea. Secția a aplicat în acest caz sancțiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de trei luni pentru exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video