CSM: Problemele sesizate de Inspecția Judiciară vor fi analizate în contextul dezbaterii raportului privind controlul efectuat la DNA

CSM: Problemele sesizate de Inspecția Judiciară vor fi analizate în contextul dezbaterii raportului privind controlul efectuat la DNA

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marți, că problemele sesizate de Inspecția Judiciară privind presupusele presiuni exercitate asupra inspectorului Mihaela Focică vor fi analizate în contextul dezbaterii raportului referitor la controlul efectuat de IJ la DNA.

Potrivit reprezentanților CSM, Secția pentru procurori și-a însușit propunerile Direcției Legislație, Documentare și Contencios, în sensul că analiza problemelor sesizate nu poate fi realizată decât în contextul dezbaterii raportului de control privind verificările întreprinse de IJ cu privire la managementul DNA.

Conform acelorași surse, problemele sesizate vizau tot aspecte legate de modul în care a decurs activitatea de control la DNA, astfel că s-a adoptat aceeași soluție ca și în cazul celorlalte sesizări, note și memorii care s-au referit la probleme similare și care au fost transmise la CSM la începutul lunii septembrie.

Plenul CSM a decis, joia trecută, sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la pretinsele presiuni pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, le-ar fi făcut asupra inspectorului Mihaela Focică, dar și pentru cercetări în legătură cu înregistrarea de la IJ și modul de comunicare a conducerii acestei instituții cu ceilalți inspectori.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”