CSM: Secţia pentru procurori respinge prelungirea delegării în două funcţii de conducere din DNA; s-a aplicat OUG 7

CSM: Secţia pentru procurori respinge prelungirea delegării în două funcţii de conducere din DNA; s-a aplicat OUG 7

Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a respins marţi propunerile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie privind prelungirea delegării în două funcţii de conducere din cadrul instituţiei, urmare a aplicării noilor prevederi din OUG 7/2019.

"În şedinţa de marţi, Secţia pentru procurori a decis respingerea propunerilor formulate de DNA de prelungire a delegărilor în două funcţii de conducere din cadrul acestei structuri, respectiv aceea de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi de procuror şef al Secţiei judiciare penale", se arată într-un comunicat al Secţiei transmis AGERPRES.

Sursa citată menţionează că la adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere intrarea în vigoare a prevederilor OUG 7/2019 care interzic delegările în funcţii de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României.

"Ca efect al acestei măsuri, funcţiile se vor vacanta pe o perioadă a cărei durată nu poate fi anticipată, cu consecinţe asupra exercitării atribuţiilor specifice, dintre care menţionăm doar pe cea privind verificarea legalităţii şi temeiniciei rechizitoriilor", se arată în comunicat.

Secţia de procurori atrage atenţia încă o dată asupra efectelor OUG 7/2019 asupra activităţii Ministerului Public, reiterând în acest context necesitatea abrogării tuturor prevederilor din actul normativ menţionat, care sunt de natură să afecteze această activitate.

Pe 19 februarie, Guvernul a adoptat o OUG care modifică legile Justiţiei şi care interzice delegările în funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”