CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în multe situații ca un om simplu”

CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în multe situații ca un om simplu”

CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în multe situații ca un om simplu”.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în direct la Digi 24 prestația lui Klaus Iohannis din întâlnirea cu presa. „O schimbare majoră, față de 2014", a observat gazetarul „în multe situații a reușit să răspundă ca un om normal”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„A fost o dezbatere eficientă, întrebările au fost în majoritate, nu de complezență, unele au fost chiar țintite, chiar incomode, nu a fost ceva formal. A așteptat președintele să-i pună întrebări toată lumea, toți cei care au vrut i-au pus întrebări, deci a fost o dezbatere utilă cu alegătorii, la televizor, cu jurnaliștii ca întrebători, după părerea mea utilă, edificatoare pentru alegători. Președintele Iohanis a vorbit perfect liber. A primit la un moment dat o intrebare stupidă pe care eu personal nu am înțeles-o, dacă are o cască în ureche, dar președintele a fost spontan și a reacționat foarte bine, și-a arătat urechea dreaptă, apoi pe cea stângă și apoi creștetul capului, „aici este casca”.

Nu s-a arătat indignat, a răspuns perfect. S-a schimbat mult Klaus Iohannis față de 2014 când am avut o grămadă de lucruri să-i reproșez în campanie. A progresat foarte mult. Domnul Iohannis a dorit foarte mult în această conferință de presă să dea o impresie de umanitate. Ăsta a fost principalul lui scop. De aceea a zâmbit mai mult decât de obicei și de aceea a dat niște răspunsuri diferite de cele cu care ne-a obișnuit și care i-au adus porecla de „Robocop”. A dat niște răspunsuri articulate, nu toate, a avut și răspunsuri mai dificile, dar tocmai asta dă veridicitate întâlnirii. Nu a fost tot timpul la largul lui președintele. A reuși să modifice în mare parte imaginea despre el. A răspuns în multe situații ca un om. Eu aș avea o singură întrebare de pus acum: Doamna Dăncilă când face un eveniment la fel?", a încheiat gazetarul.

„Aș avea o singură întrebare de pus acum: doamna Dăncilă când participă la un eveniment similar? Când dorește, cu toți jurnaliștii, să răspundă la fel, în aceleași condiții cum a răspuns domnul Iohannis. Bineînțeles că n-o să-l facă, dar eu sunt dator să pun această întrebare. Domnul Iohannis a făcut asta, să facă și doamna Dăncilă același lucru, să vedem dacă face față, asta apropo de frica de a te întâlni. Doamna Dăncilă a refuzat să se întâlnească cu toți candidații, în primul tur, nu numai cu Klaus Iohannis. A refuzat cu Barna, a refuzat cu Diaconu, cu Paleologu. O aștept să o văd acum”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Trebuie să spun și ceva de rău de președinte, momentul cu doamna Kovesi. Bine măcar că n-a mințit acolo. M-am înfiorat puțin înainte, zic dacă spunea: nu, nu i-am cerut demisia, avea o mare problemă cu mine. Însă a ales să spună că aceste convorbiri nu sunt destinate publicității. Ceea ce este o fugă politică, se practică în loc de răspuns”, a subliniat gazetarul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…