CTP, dezamăgit profund de Halep: A explicat înfrângerea-șoc a Simonei, la US Open

CTP, dezamăgit profund de Halep: A explicat înfrângerea-șoc a Simonei, la US Open

Simona Halep (30 de ani, 7 WTA) a încheiat socotelile cu US Open 2022, în turul I, în fața Dariei Snigur (Ucraina, 20 de ani): 2-6, 6-0, 4-6. A fost bomba zilei, la New York, în condițiile în care Snigur, aflată în premieră pe tabloul unui Grand Slam, era pe locul 125 în lume, când tragerea la sorți i-a adus un duel cu Halep.

Cristian Tudor Popescu, un împătimit al tenisului. FOTO: Arhiva Adevărul

Eliminarea Simonei a fost cu atât mai șocantă cu cât, în actul secund, ea a pulverizat-o, pur și simplu, pe Snigur, scor 6-0, iar ucraineanca a luat doar șase puncte! Din păcate, totul s-a năruit pentru Halep, în decisiv.

Explicațiile acestui eșec incredibil au fost oferite de Cristian Tudor Popescu în rubrica sa săptămânală din Gazeta Sporturilor. Adevărul vă oferă câteva fragmente din textul semnat de CTP, cu precizarea că varianta integrală poate fi citită aici.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

*Pe lângă îndemânare, Daria Snigur a arătat și un tupeu controlat, necedând niciun moment inițiativa în meci – în setul 2, pierdut cu 0-6, Snigur a greșit mult, nu Simona a pus stăpânire pe joc.

*Până să-i facă ceva adversarei, Simona a avut probleme cu ea însăși. Lipsă generală de luciditate. Iarăși, și iarăși, serviciul, slab, nesigur, și primul, și al doilea. Snigur putea fi destabilizată și prin ținutul mingii în teren, cu lovituri adânci, în raliuri lungi. Nici asta, specialitatea ei, n-a putut să facă Simo, greșind neforțat de-mi dădeam palme... În fine, altă hibă veche, faptul că nu a încercat aproape deloc să returneze decisiv serviciul 2 al Dariei, cât se poate de atacabil...

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”