Culise. Cum au recuperat forţele speciale ucrainene Insula Şerpilor şi au ridicat din nou steagul ţării lor

Culise. Cum au recuperat forţele speciale ucrainene Insula Şerpilor şi au ridicat din nou steagul ţării lor

Centrul 73 al Forţelor Speciale Navale este unitatea de forţe speciale a infanteriei marine din Ucraina. Ele sunt echivalentul Navy SEAL din SUA sau SBS din Marea Britanie. Detalii despre vehiculele subacvatice nu au fost date, însă au avut echipament special, pentru a putea asigura trecerea în siguranţă a principalelor echipaje.

Primii care au ajuns pe insulă au fost inginerii, care au curăţat zona de barierele de mine şi alte capcane pentru a crea o trecere sigură pentru restul grupului. După ce a ajuns pe insulă, grupul a început să îndeplinească sarcinile stabilite de dinainte: supravegherea zonei, culegerea de date privind echipamentul, armele şi mijloacele materiale şi tehnice aduse de ruşi pe Insula Şerpilor.

Potrivit unor surse ucrainene, citate de Naval News nave de război ruseşti au început să se apropie de insulă în timp ce trupele ucrainene erau încă acolo. După ce şi-au îndeplinit misiunea, forţele ucrainene s-a retras.

Pe lângă oamenii din Centrul 73 al Forţelor Speciale Navale au mai fost ingineri de la Brigada 59 Motorizată, luptători din Forţele Armate ale Ministerului Apărării şi din Detaşamentul 801 al forţelor navale ucrainene.

Un drapel a fost adus pe insulă încă din 4 iulie, fiind lăsat de un elicopter care a survolat zona. Ruşii au afirmat că s-au retras de pe această insula ca dovădă a „bunăvoinţei” lor, în timp ce forţele occidentale şi ucraina au amintit că în spatele deciziei era ofensiva purtată împotriva Moscovei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

3 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

4 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

5 Hm, americanii...