Culisele demisiei lui Leo Strizu de la FCSB. Omul care l-a făcut să plece

Culisele demisiei lui Leo Strizu de la FCSB. Omul care l-a făcut să plece

Se știe că la FCSB se întâmplă lucruri ciudate. Încă unul a avut loc joi seara. Antrenorul care nu era a antrenor a plecat după o victorie care aduce menține echipa în lupta pentru titlu, 4-1 cu Petrolul! Iată culisele demisiei lui Leonard Strizu.

Leonard Strizu, antrenorul-fantomă de la FCSB. Foro Sportpictures

Antrenorul principal, care deține licență PRO și care a fost angajat de Gigi Becali ca acoperire pentru Mihai Pintilii, a renunțat la postul decorativ de antrenor principal în acte la FCSB. El nu avea voie să conducă ședințele de pregătire, nu alegea formula de start, nici nu era primit în vestiar înaintea meciurilor.

Toate limitările și toate criticile și glumele care au circulat în media în legătură cu statutul lui l-au făcut pe Strizu să renunțe. Conform gsp, el simțea și că nu poate colabora normal cu Mihai Stoica. Managerul îl considera pe Leo incapabil să ocupe postul de antrenor principal și a făcut totul ca să-i reducă atribuțiile la minimum.

Mihai Stoica, manager general și din când în când antrenor al FCSB. Foto Facebook

Mihai Stoica, manager general și din când în când antrenor al FCSB. Foto Facebook

Apropiați ai lui Strizu povestesc că el se gândea de ceva vreme să demisioneze, doar că nu a îndrăznit până acum din cauza relației vechi care-l leagă de Gigi Becali, față de care se simțea dator.

FCSB are acum la dispoziție o lună în care o să poată sta fără antrenor cu licență Pro, după care Becali va trebui să găsească ori un tehnician real, ori încă o persoană dispusă să-i închirieze lui Gigi licența pentru respectarea formală a regulamentului. Și pe listă sunt mulți, conform analistului Basarab Panduru.

Stau 50 de antrenori la coadă

Nu mă așteptam. L-am auzit la conferință că spunea că vrea 9 puncte în perioada următoare. Cred că s-a întâmplat acum ceva, după meci. Dar tu știi unde vii. Ce te-a deranjat? Clubul a spus că doar are nevoie de licența ta. Practic, îi deranjezi pe cei de acolo cu prezența ta.

Cum să nu deranjezi? Nu ești luat în cantonament în Turcia, nu ești lăsat la antrenamente... El știa că așa se va întâmpla. I s-a spus «Noi avem nevoie de licența ta». Mi se pare penibil, dar cred că sunt vreo 50 de antrenori cu licența PRO în mână care se roagă să vină la FCSB. Spun «Ia-mă, Gigi. Stai, că sunt la Biserică», a spus Panduru la Orange Sport.

O altă marionetă, favorită să preia postul

Primul pe listă e Dacian Nastai (49 de ani). Antrenorul născut la Baia Mare a lucrat mai mulți ani la grupele de copii și juniori de la FCSB, iar din vara lui 2022 o pregătește pe Unirea Constanța, echipă ce trebuia să fie satelitul roș-albaștrilor. Și el ar trebui să aibă rol de decor.

Însă până găsește antrenor cu licență PRO, FCSB are o lună în care oricine poate fi antrenorul echipei și poate da indicații. Mai puțin Pintilii, care mai are încă trei etape de suspendare după ce a fost penalizat că a transmis indicații în timpul partidelor și a apărut la interviurile scurte de după meciuri, deși nu avea voie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…