Cum a acționat poliția(sclavii PSD) în cazul proprietarului mașinii cu număr MUIE PSD după ce acesta a trecut prin Craiova și Alexandria

Cum a acționat poliția(sclavii PSD) în cazul proprietarului mașinii cu număr MUIE PSD după ce acesta a trecut prin Craiova și Alexandria

Mașina cu număr de înmatriculare anti-PSD circulă prin România de mai bine de două săptămâni, dar luni dimineață, după ce în weekend a trecut prin Craiova (fieful Olguței Vasilescu) și prin Alexandria (fieful lui Liviu Dragnea), posesorului acestui autoturism, Răzvan Ștefănescu, i-a fost reținut permisul, i-au fost oprite plăcuțele, iar poliția a întocmit un dosar penal în cauză.  G4Media.ro  prezintă filmul ultimelor evenimente care au dus la acțiunea poliției împotriva lui Ștefănescu.

Vineri, 27 iulie: Mașina cu număr de înmatriculare MUIE PSD parchează în fața Primăriei Craiova, condusă până în decembrie 2016 de actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Mai mulți craioveni se strâng imediat în jurul autoturismului și se oferă să plătească ei parcarea prin SMS. ”M…E PSD” e parcat pt. 1 oră în Craiova, parcare publică”, a venit SMS-ul de confirmare a plății parcării. ”SMS-ul ăsta o să-l păstrăm”, a spus cel care a achitat parcarea în numele lui Răzvan Ștefănescu, proprietarul mașinii.

Sâmbătă, 28 iulie:

La o zi după ce şoferul maşinii cu numere anti-PSD a fost oprit la Craiova, Inspectoratul General de Poliţiei Române a transmis tuturor inspectoratelor de poliţie judeţene o adresă în care se menţionează: “Având în vedere notificările privind autoturismul marca Audi A5…., se impune analizarea întrunirii elementelor constitutive infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 334, alin. 4. din Codul Penal, în situaţia depistării în trafic”.

Ziarul de Craiova, citând surse din Ministerul de Interne condus de Carmen Dan, scrie că ”M..EPSD” nu o sa mai fie văzut pe drumurile țării după ce autoritățile române au aflat că numerele de înmatriculare preferențiale din Suedia nu sunt valabile pe teritoriul României. Mai mult decât atât, șoferul mașinii se va alege cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul țării noastre”. Ziarul craiovean susține că autoritățile suedeze ar fi confirmat printr-o adresă oficială că adevăratele numere ale mașinii sunt RSD059, singurele care sunt acceptate pe drumurile altor țări, iar cele alese de șoferul român pot fi utilizate doar în Suedia. 

Duminică, 29 iulie:

Autoturismul înmatriculat în Suedia a fost văzută în Alexandria, unde a stat parcată în fața supermarketului Kaufland, potrivit unei fotografii postate pe Facebook de ziarista Carmen Dumitrescu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, neagă că poliția l-ar fi amendat pe Răzvan Ștefănescu sau că i s-ar fi întocmit dosar de urmărire penală, așa cu a scris Ziarul de Craiova: “Proprietarul maşinii la care faceţi referire nu a fost nici amendat şi nici s-a întocmit pe numele său un dosar de urmărire penală”.

Ambasada Suediei intervine și afirmă că numerele de înmatriculare personalizate sunt valide în toată UE: ”Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că numerele de înmatriculare personalizate emise de Agenția Suedeză de Transport sunt valide pentru călătorie în Uniunea Europeană. Numerele personalizate trebuie să fie însoțite în permanență de documentele oficiale atât pentru numerele originale, cât și pentru cele personalizate”, se arată într-un comunicat al ambasadei postat pe Facebook.

În ciuda dezminților făcute de IPJ Dolj, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a postat pe Facebook un mesaj cu hashtag-ul ”#așaelacraiova” prin care își exprimă satisfacția vizavi de informațiile publicate de Ziarul de Craiova în legătură cu amenda și dosarul penal pe numele proprietarului mașinii cu nr. ”M…E PSD”. Ulterior, Olguța Vasilescu și-a șters postarea.

Luni, 30 iulie:

La ora 5:50 dimineață, un echipaj de poliție îl oprește în trafic pe Răzvan Ștefănescu, îi reține permisul de conducere, precum și plăcuțele de înmatriculare. ”La ora 5.50 am fost oprit în trafic, pe Bulevardul 1 Decembrie, de un echipaj de Poliție. Eram în mașină cu copilul meu de 8 ani. Mi-au dat jos plăcuțele de înmatriculare și m-au condus la secția de la Udriște. Acolo mi-au reținut și permisul. Polițiștii mi-au spus că nu am voie să circul cu aceste plăcuțe în afara Suediei. Nu înțeleg de ce vineri plăcuțele erau valide, când m-a oprit poliția rutieră din Craiova, iar azi nu mai sunt valide”, a declarat Ștefănescu pentru G4Media.ro.

Poliția Rutieră confirmă informația G4Media.ro și arată că șoferul ”a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație”. Mai mult, polițiștii arată că ”în cauză a fost întocmit un dosar penal”. Poliția Rutieră susține că ”autoritățile suedeze (Biroul Interpol Stockholm)” au trimis o informare în care arată că ”numărul de înmatriculare în cauză este valabil doar pe teritoriul național al Suediei”.Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep

3 VIDEO Dramoletă PSD / Amanta lui Buzatu a început să țipe și i s-a făcut rău în timpul flagrantului, când a fost dată jos din mașină de mascați

4 Ultima știre despre fata cea mare a lui Gabi Balint este că a renunțat la sutien...

5 VIDEO Controverse după ce tânăra generație a aflat că Aguilera a concurat la Cerbul de Aur și a plecat acasă învinsă de Narcisa Suciu