Cum a decurs călătoria primilor turiști spațiali ai Virgin Galactic. Cine au fost cei trei pasageri VIDEO

Cum a decurs călătoria primilor turiști spațiali ai Virgin Galactic. Cine au fost cei trei pasageri VIDEO

Într-un moment ce va rămâne în istorie, primii turiști spațiali ai companiei americane Virgin Galactic au ajuns cu succes în spațiul cosmic , îndeplinind astfel o promisiune de lungă durată a miliardarului Richard Branson.

Primii pasageri ai Virgin Galactic au ajuns, cu succes, în spațiu FOTO Captură Facebook

Evenimentul a fost anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, transmis de Virgin Galactic. Vestea a fost întâmpinată cu entuziasm în întreaga lume, deschizând noi orizonturi pentru industria călătoriilor spațiale comerciale.

Pasagerii călătoriei spațiale

Trei pasageri au avut privilegiul de a face parte din zborul VSS Unity: Jon Goodwin, un fost olimpic în vârstă de 80 de ani din Newcastle, diagnosticat cu Parkinson, Keisha Schahaff, în vârstă de 46 de ani, și fiica acesteia, Anastatia Mayers, de 18 ani, pasionată de fizică și studentă în Aberdeen.

Zborul lor, cu denumirea de „Galactic 02”, a durat aproximativ 90 de minute și a marcat un moment semnificativ prin faptul că o mamă și fiica sa au călătorit împreună în spațiu, câștigându-și locurile în urma unei tragere la sorți.

Pentru Jon Goodwin, această călătorie reprezintă o realizare personală remarcabilă, el achiziționând biletul său în urmă cu 18 ani, în schimbul sumei de 250.000 de dolari. Astfel, promisiunea lui Richard Branson din urmă cu două decenii devine realitate, deschizând calea către noi aventuri spațiale, celor dornici să-și exploreze limitele.

Călătoria lor a început din New Mexico, când nava-mamă VMS Eve a decolat împreună cu VSS Unity. La atingerea altitudinii corespunzătoare, cele două nave s-au separat, iar VSS Unity și-a continuat călătoria în spațiul suborbital. Acolo, pasagerii au avut ocazia să experimenteze imponderabilitatea pentru scurt timp, trăind o experiență unică și uluitoare.

Un aspect remarcabil al acestei misiuni este că turiștii nu au fost singuri în călătoria lor cosmic, ci însoțiți de Beth Moses, un instructor de astronauți. Acesta s-a asigurat că totul decurge conform planului și le-a oferit pasagerilor tot suportul necesar, în timpul acestui moment memorabil.

Fondurile strânse din această excursie vor fi donate către organizația nonprofit Space for Humanity. Această organizație are ca scop trimiterea în spațiu a oamenilor obișnuiți, oferindu-le astfel o perspectivă mai largă asupra provocărilor cu care se confruntă planeta noastră.

Evenimentul „Galactic 02” marchează un moment de succes semnificativ pentru Virgin Galactic și pentru industria spațială în ansamblu. În luna iunie a acestui an, Virgin Galactic a reușit să efectueze primul său zbor spațial comercial de succes, transportând astronauți italieni în spațiu pentru a realiza experimente științifice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat