Cum au fost prinși dealerii care-i vindeau droguri lui Vlad Pascu. Maru, păcălit de o polițistă sub acoperire

Cum au fost prinși dealerii care-i vindeau droguri lui Vlad Pascu. Maru, păcălit de o polițistă sub acoperire

Traficanții care l-au aprovizionat cu droguri pe Vlad Pascu, tânărul are a condus sub influența substanțelor interzise și a omorât doi studenți în localitatea 2 Mai, au fost prinși cu ajutorul unor agenți sub acoperire, scrie Spotmedia.ro.

Printre cei prinși se numără și Duma Tudor, cunoscut drept Maru, tânărul care a spart săptămâna trecută depozitul Spitalului Floreasca din Bucureşti, unde a scris cu markerul pe unde a apucat şi a furat ser fiziologic.

O tânără polițistă specializată în infiltrarea în grupuri de traficanți tineri, Eliza Nae, a pătruns în anturajul lui Maru, după cum reiese din referatul de arestare, citat de TVR.

Polițista a fost ajutată de un ofițer și l-a abordat pe Maru, cu numele de cod Ion Teleagă, cu trimitere la Ion Dincă, un temut demnitar comunist, cunoscut pentru apetența pentru arestări și cruzimi. Anchetatorii au mizat pe lipsa de cunoștințe a tinerilor din grupul Pascu despre trecutul recent al României și au câștigat pariul, potrivit sursei citate.

Surse apropiate anchetei au declarat că Maru vedea în tânăra polițistă mai mult decât un simplu consumator care are nevoie de droguri. Tânărul a încercat să se apropie mai mult de investigatoarea sub acoperire.

„Vedem minori, dar și majori de-abia ajunși la această vârstă - în această situație știm că vulnerabilitățile sunt unele crescute, în sensul că este mult mai ușor polițistei sub acoperire să pătrundă în această zonă și astfel să poată să comunice pe reperele firești ale acestui anturaj și, categoric, având în vedere faptul că băieții au tendința să fie cuceritori, au tendința să încerce să se apropie de fete care arată foarte bine, atunci apar vulnerabilități și vigilența lor scade”, a declarat expertul antidrog Cătălin Țone.

Surse judiciare susțin că, atunci când Maru i-a cerut polițistei sub acoperire conturile de Facebook și de Instagram, aceasta le-a oferit fără nicio problemă.

Pentru că în spatele fiecărui astfel de ofițer se află o întreagă echipă, care, printre altele, trebuie să se ocupe și de întreținerea unor conturi false pe rețelele de socializare.

Astfel, pentru tânăra polițistă nu a fost greu să-l convingă pe Maru să îi vândă droguri în două rânduri, suficient pentru probarea activității infracționale.

Ridicat de jandarmi, Maru a făcut o ultimă postare chiar din duba care îl ducea la DIICOT.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?