Cum încearcă Putin să își legitimeze invazia din Ucraina: „Sataniştii nazişti sunt înrădăcinaţi în sfântul oraş rusesc Kiev”

Cum încearcă Putin să își legitimeze invazia din Ucraina: „Sataniştii nazişti sunt înrădăcinaţi în sfântul oraş rusesc Kiev”

Ghidul Kremlinului pentru acoperirea unei viitoare sărbători religioase îi instruiește pe propagandiști să vină cu pretenții teritoriale asupra Ucrainei și Poloniei.

Vladimir Putin FOTO arhivă Adevărul

Meduza a obținut o copie a celor mai recente instrucțiuni ale administrației Putin pentru instituțiile de știri de stat și proguvernamentale.

Documentul subliniază exact ce vrea Kremlinul să le spună mass-media de propagandă rușilor despre viitoarea aniversare a „Botezului Rusiei”, referindu-se la convertirea conducătorului Rusiei de la Kiev, Volodimir cel Mare, la creștinism în 988, pe care țara o a sărbătorit-o pe 28 iulie.

Ghidul le spune jurnaliştilor să se refere la eveniment drept „punctul cheie de cotitură în istoria Rusiei” şi „punctul de formare a statalităţii Rusiei”. De asemenea, îi instruiește să sublinieze că a avea o „credință comună” este ceea ce a permis „triburilor slave de est” să devină un „un singur popor”.

Documentul acordă o atenție deosebită „adversarilor Rusiei” care se presupune că au luptat împotriva creștinismului ortodox în Ucraina, Belarus și Polonia. În special, se spune că „regii polonezi au plantat catolicismul și uniatismul pe teritoriile rusești native ocupate pentru a fractura și a subjuga poporul”.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Putin a făcut afirmații teritoriale similare despre Polonia la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei:

„Datorită Uniunii Sovietice, datorită poziției lui Stalin, Polonia a primit părți semnificative de pământ în Occident, pământ care aparținea Germaniei.

Este adevărat: teritoriile vestice ale Poloniei moderne au fost un cadou de la Stalin dat polonezilor. (n.r. Putin a ales să nu menționeze că URSS a invadat Polonia împreună cu Germania în 1939) Prietenii noștri din Varșovia au uitat de asta? Le vom reaminti.”

Ghidul de propagandă rusesc este și mai agresiv când vine vorba de Ucraina. Autorii săi se referă la guvernul ucrainean ca fiind un „regim apostat” care poartă un război împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene pentru a „distruge legăturile spirituale ale națiunilor înrudite”. Documentul nu menționează că un atac rusesc la Odesa, săptămâna trecută, a distrus catedrala istorică a Schimbării la Față a Ucrainei.

Propaganda rusă: Putin, singurul care poate salva creștinismul ortodox din Ucraina

Potrivit ghidului de propagandă, singura persoană care poate remedia situația cu care se confruntă creștinismul ortodox din Ucraina este, desigur, Vladimir Putin. Mass-media de propagandă are sarcina de a explica rușilor că președintele lor poate fi creditat cu „restaurarea rolului Rusiei de protector al credinței ortodoxe.”

„Astăzi, țara noastră se luptă cu un nou regim satanic. Regimul de la Kiev distruge în mod deliberat creștinismul ortodox pe teritoriul Ucrainei, aplicând presiuni directe împotriva preoților și punând mâna pe biserici.

Sataniştii nazişti s-au înrădăcinat în sfântul oraş rusesc Kiev, unde Rusia a fost botezată. Rusia a venit în apărarea credinței ortodoxe și îi zdrobește pe front pe neonaziști care se închină ideilor oculte ale lui Hitler ”, se menționează în document.

De asemenea, același document îl creditează pe Putin pentru „sprijinirea renașterii Ortodoxiei” și „restaurarea bisericii” în Rusia.

O sursă apropiată de Kremlin a declarat pentru Meduza că accentul pus de ghid pe Putin însuși nu este o coincidență și că presa rusă îl va menționa pe nume din ce în ce mai mult în lunile următoare: „Acest lucru este important pentru campania electorală. Președintele va fi legat de fiecare dezvoltare pe acest subiect, astfel încât numele său să fie auzit în mod constant.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?