Cum le sucea un spion iranian mințile unor israelience

Cum le sucea un spion iranian mințile unor israelience

Israelul a anunţat miercuri că a dezmembrat o ”reţea secretă de spionaj iraniană” ce recruta femei israeliene pe reţelele sociale online, care erau mandatate cu diverse misiuni precum recuperarea de documente ale armatei, transmit AFP şi DPA.

Într-un comunicat, Shin Beth, serviciul de securitate internă israelian, a precizat că mai multe femei israeliene, a căror identitate este păstrată secretă, fuseseră recrutate pe Facebook de către un agent iranian numit ‘Rambod Namdar’, care pretindea că este un evreu care trăieşte în Iran, scrie agerpres.ro.

”Deşi femeile bănuiau că bărbatul în cauză era membru al serviciilor iraniene, unele dintre ele au continuat contactele, acceptând misiuni în schimbul unor sume de bani”, a explicat Shin Beth, care a precizat că după recrutarea pe Facebook comunicarea continua deseori pe aplicaţia de mesagerie WhatsApp.

Una dintre suspecte, o femeie de 40 de ani din Holon (centrul Israelului), ţinea legătura cu ‘Rambod’ de câţiva ani şi îndeplinise mai multe misiuni, în special fotografierea ambasadei SUA la Tel Aviv.

Unei alte suspecte, o femeie în vârstă de 57 de ani originară din Beit Shemesh, i s-a cerut să-şi convingă fiul să se înscrie într-o unitate a serviciilor secrete israeliene, ea primind suma de 5.000 de dolari de la ‘Rambod’ pentru mai multe misiuni efectuate într-o perioadă de patru ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro