Cum ne sabotează cei dragi eforturile de a scăpa de kilogramele în plus

Cum ne sabotează cei dragi eforturile de a scăpa de kilogramele în plus

Internetul este plin de site-uri despre nutriţie. Medici, nutriţionişti şi personalităţi din showbiz îşi împărtăşesc din experienţele lor în ceea ce priveşte un stil de viaţă sănătos.

Un blog recent lansat în România vine însă cu o abordare pe cât de simplă, pe atât de firească. Intitulat „ Dieta-Minune ”, blogul amintit este jurnalul unei femei care a reuşit performanţa să slăbească 60 de kilograme fără să apeleze la intervenţii chirurgicale sau tratamente medicamentoase. Tânăra a luat decizia de a-şi spune povestea pentru a-i ajuta pe cei cu probleme de greutate. În fiecare filă de jurnal publicată, aceasta dezvăluie câte un secret care a ajuta-o să iasă învingătoare în lupta cu kilogramele în plus.

Cel mai important secret care stă la baza dietei intitulate de ea „dieta-minune” este acela de a mânca zilnic la aceleaşi ore fixe. Ea explică şi de ce asta este atât de important: „Ritmul în care trăim mai nou ne joacă o mare festă. Nu mai avem timp de noi, nu mai avem timp pentru cei din jurul nostru şi singurul moment de peste zi în care putem umple acest «gol» este seara. N-ar fi chiar aşa o problemă dacă seara ar fi la ore rezonabile. Din păcate, însă, tot din cauza vremurilor pe care le trăim, acest «seara» a devenit «noaptea», în adevăratul sens al cuvântului. Scăpăm de la serviciu sau terminam treburile doar la ore foarte târzii. Atunci abia ne relăxam şi simţim, până la urmă pe bună dreptate, nevoia să ne hrănim”.

Bineînţeles, cina servită seara acasă, în familie, sau în compania prietenilor, eventual într-un restaurant sau la o petrecere privată, e mai mult ca sigur unul dintre cele mai aşteptate momente de peste zi, după cum recunoaşte tânăra. Aşa că ajungem să mâncăm prea mult şi mult prea târziu. „E plăcut să stai la masă cu cei dragi după o zi stresantă şi foarte aglomerată şi să te bucuri de momentele astea. Şi, da, nu e deloc uşor să iei decizia de a nu mai mânca după 19.00 şi să stai la masă cu ceilalţi care nu au deloc acest stres şi care bagă în ei fără remuşcări”, după cum scrie aceasta pe blog.

Tânăra a reuşit să slăbească de la 120 de kilograme abia după ce a început să mănânce din trei în trei ore în intervalul orar 07.00-19.00. În acest fel, pentru că mânca atât de des toată ziua , seara nu i se mai făcea foame şi nici dacă i se făcea poftă de câte ceva nu mai putea mânca, pentru că era foarte sătulă. În acest fel a reuşit să scape din „cercul vicios” al cinelor târzii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro