Cum s-au schimbat semnele zodiacale în 3.000 de ani. Horoscopul unui criminal, folosit ca experiment

Cum s-au schimbat semnele zodiacale în 3.000 de ani. Horoscopul unui criminal, folosit ca experiment

90% dintre adulți își cunosc semnul zodiacal, însă puțin mai mult de jumătate știu ce grupă sanguină au. De ce este astrologia atât de specială?

Ce face ca astrologia să fie atât de specială, explică Danny Dorling, profesor de geografie Halford Mackinder, Universitatea din Oxford.

Specialiștii spun că există multe motive pentru care, cel mai probabil, semnul tău zodiacal nu este ceea ce crezi.

Babilonienii au observat că existau 13 constelații diferite pe planul eclipticii. Cu toate acestea, deoarece aveau un calendar de 12 luni dictat de fazele Lunii, au decis să păstreze această valoare și au folosit 12 constelații pentru a denumi semnele zodiacale. Astfel, babilonienii au omis în mod deliberat una: Ophiuchus.

Ca urmare a influenței gravitaționale a Soarelui și a Lunii, are loc o schimbare aparentă a poziției constelațiilor. De când semnele zodiacale au fost stabilite, în urmă cu aproximativ 3.000 de ani, acestea s-au deplasat cu aproximativ o lună. Astfel, pentru cineva care s-a născut pe 1 iunie în urmă cu trei milenii, Soarele s-ar fi aflat în constelația Gemeni. În prezent, la 1 iunie, Soarele nu se află în Gemeni, ci în constelația Taur.

Cum s-au regăsit oamenii în horoscopul unui criminal în serie

În 1968, psihologul francez Michel Gauquelin a publicat un anunț în ziar. În schimbul numelui, adresei, datei și locului de naștere, acesta oferea gratuit un horoscop personalizat. După ce au primit horoscopul, 94% dintre cei care și-au trimis informațiile s-au declarat mulțumiți de rezultate, 90% dintre ei declarând chiar că rudele lor au considerat că descrierile profilului lor sunt corecte. Însă, toți au primit același text: era horoscopul unui criminal în serie născut în Franța pe 17 ianuarie 1897.

De ce îi conving e astrologia pe atât de mulți oameni? Specialiștii spun că astrologia este o afacere extrem de profitabilă. Numai în Statele Unite, aplicațiile de astrologie au adus 40 de milioane de dolari creatorilor lor în 2019. Acest lucru face ca astrologia să fie promovată și mai mult în mediul online.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…