Cum se fac ardeii umpluți de post după rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop

Cum se fac ardeii umpluți de post după rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop

Pentru că suntem în Postul Mare, mulți dintre noi elimina din alimentație alimentele ce provin de la animale. Astfel, o porție de sarmale, o friptură sau ardei umpluți sunt doar un vis. Dar unele rețete sunt adaptat, astfel că putem mânca ardei umpluți de post.

Ardei umpluți de post FOTO Shutterstock

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru ardei umpluți, de post

- 5 ardei grași roșii

- 1 ardei verde,

- 2 morcovi

- 2 cepe

- 5-6 ciuperci champignion

- 100g orez

- 2 roșii

- 350 ml suc de roșii

- 1 linguriță boia dulce

- 1 legătură pătrunjel

- 1 legătură mărar

- 6 linguri ulei

- sare și piper după gust

Cum îi prepari

Ardeii grași se spală bine și se decupează cotoarele, care apoi se îndepătează. Se curăță partea cu semințe, dar se păstrează pentru a o folosi drept un capac pentru ardeii umpluți.

Se spală și se curățe celelalte legume , ceapa se toacă mărunt, iar ardeiul și ciupercile se taie cubulețe mici. Morcovul se recomandă să-l dați pe răzătoarea mică, pentru a se pătrunde mai repede, scrie Realitatea.net.

Se pune ceapa la călit în puțin ulei, până când devine opacă. Apoi se adaugă morcovul ți ardeiul verde tăiat mprunt și să călesc încă un minut. Se adaugă apoi ciupercile, boiaua și puțină sare. Se lasă să fiarbă legumele în suc propriu cam încă un minut. Între timp, se taie roșiile cubulețe și se adaugă peste legume, împreună cu orezul.

Se adaugă sare și piper după gust și se călesc toate împreună până cnd orezul v aabsorbi zeama lăsată de legume.

După ce am oprit focul, se curăță verdețurile și se toacă mărunt. Un sfert din compoziție se pune de-o parte, iar restul se adaugă peste orez și se amestecă bine.

Ardeii se umple cu compoziția obținută, dar cu grijă. Nu trebuie umpluți foarte tare, deoarece orezul se va umfla la fierbere.

Se adaugă capacele ardeilor, dar dacă nu ați păstrat acea parte, puteți folosi o felie de roșie.

Ardeii umpluți se așează într-o oală înaltă și se adaugă sucul de roții peste ei, apoi se umpe vasul cu apă până când ardeii sunt acoperiți. Se adaugă puțină sare și se dă totul la cuptor , până âcnd ardeii sunt bine fierți.

La final se adaugă verdeața rămasă.

Poftă bună!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”