Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturi oscilante și mari șanse de ploi

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturi oscilante și mari șanse de ploi

În următoarele două săptămâni, vremea va fi oscilantă, cu perioade de valori termice scăzute alternând cu zile în care temperaturile vor crește. Probabilitatea de precipitații va rămâne ridicată, în cea mai mare parte a perioadei, conform prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 12 - 25 iunie.

Temperaturi oscilante și vreme instabilă FOTO Shutterstock

Banat

În regiunea Banatului, valorile termice vor fluctua semnificativ până la data de 20 iunie. În primele zile, temperaturile maxime vor fi în jurul a 22 de grade Celsius, caracterizând o vreme rece, iar ulterior vor crește la aproximativ 26 de grade Celsius, apropiindu-se de normalul perioadei. Temperaturile minime vor varia între 10 și 14 grade, cele mai scăzute înregistrându-se în zilele de 14 și 15 iunie. În a doua săptămână, temperatura se va menține relativ constantă, cu maxime diurne medii regionale de 29 de grade Celsius și minime nocturne de 16 grade. Probabilitatea de averse va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, cu precipitații mai intense și extinse în zilele de 12, 13 și între 16 și 19 iunie.

Crișana

În Crișana, vremea va fi rece la începutul intervalului, urmând ca temperaturile să crească treptat. După data de 20 iunie, vremea va fi stabilă. Valorile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade Celsius, cele mai scăzute înregistrându-se în ziua de 13 iunie. Minimele vor oscila între 11 și 16 grade Celsois, cu cele mai mici valori în zilele de 13, 14 și 15 iunie. Probabilitatea de averse va fi ridicată în după-amiezi și serile majorității zilelor, iar precipitațiile vor fi mai extinse, în perioada 12-13 iunie și între 16 și 19 iunie.

Transilvania

În Transilvania, temperaturile maxime vor fi sub normele specifice perioadei, în primele două zile ale prognozei, cu o medie de 20-22 de grade Celsius. Ulterior, vor crește la valori de 26 de grade Celsius, în ziua de 15 iunie și vor varia ușor în jurul valorii de 27 de grade Celsius, până la sfârșitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 14 grade Celsius, cele mai scăzute valori înregistrate până la data de 15 iunie. Vor fi averse, preponderent după-amia și seara, mai ales în zilele de 12, 13, 14 iunie și, din nou, între 17 și 20 iunie.

Maramureș

În Maramureș, vremea va fi rece în zilele de 12 și 13 iunie, cu maxime mediate regional în jurul a 20 de grade Celsius, urmând ca treptat să se încălzească. În perioada 15-25 iunie, temperaturile maxime vor varia între 25 și 27 de grade Celsius. Minimele, care vor fi scăzute până la data de 15 iunie, cu o valoare medie de 12 grade, vor crește ușor la 14 grade după această dată. Probabilitatea de averse va fi mare pe tot parcursul intervalului, cu precipitații semnalate, în special, după-amiaza și seara.

Moldova

În regiunea Moldovei, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme rece, având medii ale temperaturilor maxime de 20 de grade, însă se va încălzi treptat până la data de 15 iunie, când temperaturile vor atinge 28 de grade. După această dată, oscilațiile termice vor fi reduse, cu temperaturi medii regionale între 26 și 28 de grade. Minimele vor varia, în medie, între 12 și 16 grade, cele mai scăzute valori înregistrându-se în zilele de 12, 13 și 14 iunie. Probabilitatea de averse pe suprafețe extinse va fi mai mare în zilele de 13, 14 și între 17 și 20 iunie, dar acestea se vor semnala cu precădere în după-amiezi și serile zilelor.

Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi în general frumoasă pe parcursul întregului interval de prognoză, cu oscilații semnificative în ceea ce privește temperaturile. Temperaturile maxime vor avea medii de 24-26 de grade Celsius în perioada 12-14 iunie și între 16 și 19 iunie, iar în restul perioadei se vor situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 11 și 16 grade la începutul intervalului și vor atinge în medie 18 grade după data de 16 iunie. Aversele vor fi semnalate pe arii restrânse, în special în după-amiezi și serile zilelor.

Muntenia

În Muntenia, vremea va fi răcoroasă, în special în nordul regiunii, în zilele de 12 și 13 iunie și din nou în zilele de 17 și 18 iunie, când temperaturile maxime vor avea medii de 26 de grade Celsius. În restul intervalului de prognoză, valorile maxime vor fi peste normele specifice perioadei, cu medii de 28-30 de grade. Regimul termic nocturn nu va varia semnificativ, iar minimele vor fi cuprinse între 14 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori înregistrate în zilele de 13, 14 și 15 iunie.

Oltenia

În Oltenia, valorile termice diurne vor scădea semnificativ, spre medii de 20 de grade în a doua zi de prognoză, apoi vor creşte la medii de 26 de grade, în 15 iunie, iar pentru intervalul 16 - 18 iunie vor fi în jurul a 24 de grade. După această perioadă vor caracteriza o vreme caldă până la sfârşitul intervalului, cu maxime în medie de 29 de grade. Minimele vor varia între 12 - 13 grade, mediat regional, în 14 şi 15 iunie, şi 16 grade în restul perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a celor două săptămâni. Vor fi mai ales averse, cu manifestare în special după-amiaza şi seara pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ în zilele de 12 şi 13 iunie şi în intervalul 15 - 18 iunie.

La munte

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic scăzut, dar se va încălzi treptat din 15 iunie, astfel încât temperaturile maxime vor creşte de la medii de 12 grade spre 18 grade. Minimele nocturne vor avea un parcurs asemănător, de la 6 - 8 grade mediat regional în 12, 13, 14 iunie, spre 10 grade până la finalul intervalului. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza şi seara.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat