Cum va fi vremea săptămâna viitoare și de Florii în fiecare regiune din țară

Cum va fi vremea săptămâna viitoare și de Florii în fiecare regiune din țară

Floriile ortodoxe (9 aprilie) vin cu vreme bună, dar cu temperaturi ceva mai scăzute decât normalul perioadei în majoritatea regiunilor din țară. Sunt și zone în care în duminica premergătoare Paștelui va ploua.

FOTO Shutterstock

Iată ce arată estimarea realizată de ANM folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Dintr-o estimare pe două săptămâni, „Adevărul” a extras datele referitoare doar la intervalul 1-9 aprilie.

Banat

De sâmbătă, 1 aprilie urmează o nouă răcire a vremii până în ziua de 4 aprilie, spre medii diurne de 12 grade, iar până pe 9 aprilie, acestea vor crește spre 18 grade. Și mediile nocturne vor coborî până în 4 aprilie spre 4 grade, apoi variațiile vor fi nesemnificative până în 9 aprilie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată până în 4 aprilie, iar până la finalul săptămânii viitoare, precipitații slabe vor fi posibile doar izolat.

Crișana

Până în data de 3 aprilie, mediile diurne vor coborî la valori de 12 grade, iar spre finalul intervalului, acestea vor crește spre 16 grade. Și mediile nocturne vor scădea spre 3 grade în 4 și 5 aprilie, apoi nu vor mai varia semnificativ până în 9 aprilie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată până pe 4 aprilie. Până la finalul săptămânii viitoare, precipitațiile vor fi posibile doar izolat.

Transilvania

După maximele de 15 grade înregistrate sâmbătă 1 aprilie, o ușoară răcire se va resimți în data de 4 aprilie spre medii diurne de 12 grade, iar până la Florii, acestea vor crește ușor spre 16 grade. Și mediile nocturne vor coborî ușor spre 2 grade în 6 aprilie, apoi nu vor mai oscila semnificativ.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată până pe 4 aprilie. În restul săptămânii, vor fi posibile precipitații slabe și pe arii restrânse.

Maramureș

După încălzirea treptată care a avut loc până în data de 1 aprilie (cu maxime spre medii de 14 grade și minimele în jur de 5 grade), mediile diurne vor coborî spre 12 grade până în ziua de 3 aprilie, iar până la finalul săptămânii viitoare acestea vor crește treptat spre 16 grade.

Și mediile nocturne vor ajunge în jurul a 4 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată până în 4 aprilie. Până la finalul săptămânii viitoare, vor fi posibile precipitații slabe și pe arii restrânse.

Moldova

Săptămâna viitoare va avea ușoare variații termice, cu valori diurne mediate regional între 6 și 12 grade și nocturne între 4 și 6 grade.

Precipitațiile își vor face apariția destul de des, dar cu probabilitate de extindere spațială între 1 și 4 aprilie.

Dobrogea

Mediile maximelor vor ajunge la 14 grade în 2 aprilie.

Săptămâna viitoare va avea doar variații ușoare, între 14 și 16 grade. Minimele vor varia între 4 și 8 grade.

Se vor semnala precipitații mai frecvent și pe arii mai extinse între 1 și 6 aprilie.

Muntenia

Maximele vor atinge 18 grade și pe 2 aprilie (cum s-a întâmplat și pe 1 aprilie), iar săptămâna viitoare vor fi oscilații ale temperaturilor, dar mai ușoare, cu medii ale valorilor maxime între 14 și 18 grade, iar ale minimelor, între 4 și 6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în perioada 3-7 aprilie. În restul timpului, acestea vor fi posibile trecător și pe areale mici.

Oltenia

După o încălzire treptată până în 1 aprilie (valorile diurne, mediate regional au ajuns la 18 grade), săptămâna viitoare vor fi oscilații la 13 la 17 grade ziua și între între 4 și 6 grade, noaptea.

Precipitațiile se vor semnala frecvent.

La munte

Cei care vor să-și petreacă Floriile la munte , trebuie să știe că, după maximele de 6 grade și minimele de 0 grade atinse la 1 aprilie, variațiile termice nu vor mai fi semnificative. Regimul diurn se va încadra între 4 și 6 grade, iar cel nocturn între -2 și 0 grade, mediat regional.

Temporar se vor semnala precipitații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...