CUTREMUR / Horia Simu și MITA din cercurile lui Traian Băsescu

CUTREMUR / Horia Simu și MITA din cercurile lui Traian Băsescu

Risc Seismic

Omul de afaceri Horia Simu (unul dintre marii beneficiari ai retrocedărilor efectuate de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor) rupe tăcerea în dosarele ANRP, anchetate acum de către DNA.

Afaceristul a declarat, joi seară, în emisiunea de la România TV a jurnalistului Victor Ciutacu, că fostul consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu (de pe vremea lui Traian Băsescu) a luat 25% din cei 7 milioane de euro primiți de el de la ANRP. În opinia lui Simu, este nedrept că Moldoveanu nu a fost pus sub acuzare de DNA.
 
Denuntul domnului Moldoveanu la adresa mea e mincinos. În momentul în care am fost pus în faţa denunţului domnului Moldoveanu, am fost uimit. Moldoveanu e o dezamagire pentru mine, in primul rand ca om, dar si ca cetatean al acestei tari. Domnului Moldoveanu i s-au livrat drepturi (litigioase – n.r.) catre doua persoane, carora li s-a spus sa cumpere 25% dintre drepturile litigioase. Domnul Moldoveanu nu are nicio calitate, nu e nici macar urmarit de stat”, a afirmat omul de afaceri.
 
Întrebat dacă fostul preşedinte Traian Băsescu avea cunoştinţă de activitatea lui Daniel Moldovanu, Horia Simu a răspuns: „Refuz sa vorbesc de oameni pe care nu îi cunosc. Concluziile eu nu le pot trage”.

Horia Simu s-a prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a avut loc un prim termen în dosarul în care a fost trimis recent în judecată pentru că ar fi primit despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanța, supraevaluat cu 7,7 milioane euro. Printre cei care au intervenit în favoarea lui Horia Simu s-ar afla și Daniel Moldoveanu.

"Domnul consilier a venit la mine, spunându-mi că poate să rezolve aceste dosare, el cunoscându-se în prealabil cu doamna Crinuța Dumitrean, cu care eu nu m-am cunoscut. (...) Ceea ce este nedrept în acest dosar, este inversarea cazualității și sunt acoperiți autorii morali ai acestui dosar. Domnul Daniel Moldoveanu este autorul moral al acestui dosar. Dânsul a făcut și alte activități economice care nu țineau de fișa postului domniei sale și faptul că nu este nici măcar prezent în acest dosar este puțin nedrept", a declarat Simu.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...