CUTREMUR cu magnitudine de 5,4 pe scara Richter în Marea Egee

CUTREMUR cu magnitudine de 5,4 pe scara Richter în Marea Egee

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudine de 5,4 pe scara Richter s-a produs vineri seară în sud-estul Insulei greceşti Hydra, în Marea Egee, a anunţat Institutul de geodinamică din Atena.

Cutremur cu magnitudine de 5,4 pe scara Richter în Marea Egee

Potrivit Institutului de geodinamică, care l-a evaluat într-o primă fază la 5,6, cutremurul s-a produs la ora locală 23.08 (23.08, ora României), la 29 de kilometri sud-est de Hydra şi la 89 de kilometri sud de Atena.

Nicio victimă nu a fost înregistrată după cutremur. Poliţiştii şi pompierii constatau eventuale pagube puţin înainte de miezul nopţii, la Hydra, unde numeroase persoane îngrijorate au ieşit pe străzi.

Cutremurul, care s-a produs la o adâncime de 100 de kilometri, a fost resimţit în nord, până la Atena, şi în sud, până la Insula Creta.

Cutremurele sunt frecvente în Grecia. În ianuarie, mii de persoane au rămas fără adăpost pe Insula Kefalonia, în Marea Ionică, în vestul ţării, în urma unui cutremur.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”