Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în Noua Zeelandă. Care este probabilitatea producerii unui tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în Noua Zeelandă. Care este probabilitatea producerii unui tsunami

Risc Seismic

Un cutremur sever, de 7,1 grade pe scara Richter, s-a produs luni, 24 aprilie, în regiunea Insulelor Kermadec, la nord de Noua Zeelandă.

Noua Zeelandă - alertă tsunami (arhiva foto)

Agenția Națională pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență (NEMA) și GNS Science au transmis că seismul produs din apropierea Insulelor Kermadec este puțin probabil să fi provocat un tsunami care să reprezinte o amenințare pentru Noua Zeelandă.

Cutremurul s-a produs în vecinătatea locului unde a avut loc, pe 4 martie 2021, un cutremur cu magnitudinea 8.1 care a determinat evacuări de tsunami pentru o mare parte din Insula de Nord, transmite Nzherald.co.nz

NEMA a transmis că evaluează în ce măsură cutremurul de luni ar putea afecta Noua Zeelandă și a lansat către populație sfaturile standard care presupun ca oamenii să se îndepărteze de zonele de coastă dacă au simțit un cutremur lung sau puternic.

„Nu există nici o amenințare de tsunami pentru Noua Zeelandă în urma cutremurului M7.1 - Insulele Kermadec. Pe baza informațiilor actuale, evaluarea inițială constată că este puțin probabil ca seismul să fi provocat un tsunami care va reprezenta o amenințare pentru Noua Zeelandă”, susține NEMA.

Insulele Kermadec sunt nelocuite, cu excepția insulei Raoul, unde oamenii de știință din Noua Zeelandă au puncte de cercetare meteorologice sau desfășoară lucrări de control al vegetației.

Insulele sunt locul de cutremure frecvente mari.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

3 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…

4 Ce salariu lunar primește un soldat ucrainean care luptă pe front împotriva rușilor

5 Are dreptate Rareș Bogdan...