CUTREMUR în PSD! Nou dosar penal pentru Drăghici şi pentru şeful „fabricii de site-uri pro PSD”! Cum au fost prinşi cu minciuna PSD şi fostul trezorier al partidului, Mircea Drăghici

CUTREMUR în PSD! Nou dosar penal pentru Drăghici şi pentru şeful „fabricii de site-uri pro PSD”! Cum au fost prinşi cu minciuna PSD şi fostul trezorier al partidului, Mircea Drăghici

Risc Seismic

CUTREMUR în PSD! Nou dosar penal pentru Drăghici şi pentru şeful „fabricii de site-uri pro PSD”! Cum au fost prinşi cu minciuna PSD şi fostul trezorier al partidului, Mircea Drăghici.

Detalii spectaculoase ies la iveală din rechizitoriul DNA în cazul fostului trezorier al PSD Mircea Drăghici, document intrat în posesia G4Media.ro . Drăghici a fost deferit Justiţiei la sfârşitul lunii iulie pentru că ar fi furat bani din subvenţia primită de partid de la stat, ca să îşi cumpere vilă în Pipera şi Mercedes. Este judecat pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare. Prejudiciul total se ridică la aproape 450.000 de euro.

Cum s-a apărat Drăghici

Fostul trezorier PSD a susţinut că a cumpărat vila din Pipera pentru PSD ca să o folosească drept sediu pentru activităţile online ale partidului.

Drăghici a adus chiar şi un martor, pe Nicolae-Andrei Vasile, care i-a susţinut versiunea şi a declarat că a lucrat online din „sediul” din Pipera (oraşul Voluntari, strada Erou Iancu Nicolae, nr. 135).

În plus, PSD a înaintat la DNA mai multe adrese prin care a susţinut acelaşi lucru: că în vila din Pipera era sediul activităţilor online ale partidului.

Ce spune DNA

Procurorii, în schimb, susţin că Drăghici a locuit efectiv în vila din Pipera în perioada 15 februarie 2018 – 30 noiembrie 2018.

Pe 30 octombrie 2018, Newsweek România a publicat prima anchetă de presă privind presupusele ilegalităţi ale fostului trezorier PSD.

Cum au dovedit procurorii că Drăghici, martorul lui şi PSD mint

Procurorul DNA Gheorghe Moţa a apelat la operatorii de telefonie şi a constatat că, în perioada în discuţie, de luni până vineri, în intervalul orar 20:00 – 8:59, Drăghici a fost prezent în imobil în proporţie de 46 la sută.

În schimb, în cazul lui Nicolae-Andrei Vasile, care ar fi desfăşurat activităţi online din „sediul” din Pipera, a rezultat că, în aceeaşi perioadă, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8:00 – 17:59, a fost prezent în imobil în proporţie de 1 %.

Nou dosar. Prin urmare, DNA a deschis un nou dosar, disjuns din cel al lui Drăghici, în care îi anchetează pe Nicolae-Andrei Vasile pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului şi spălare de bani, iar pe Mircea Drăghici, pentru fals în declaraţii.

Cine e Nicolae Andrei Vasile

Potrivit Pressone.ro, Vasile este administratorul firmei Van Consulting Solutions, compania care a înregistrat domeniul destanga.ro, unde se publicau articole de susținere a Guvernului PSD și materiale denigratoare la adresa opoziției, a mișcării #Rezist și a președintelui Klaus Iohannis. Articolele erau, apoi, distribuite masiv pe conturile social media ale pesediştilor.

Compania lui Vasile ar fi realizat şi aplicația de mobil pentru un alt site de propagandă al PSD, apărut în toamna anului trecut: Antifakenews.ro.

Jurnalista Codruţa Simina de la Pressone l-a contactat în ianuarie pe Nicolae Andrei Vasile. Reacţia lui e fără comentarii:

„Îmi faci tu mie anchetă, în p… mea?! Du-te-n p… mea cu ancheta ta!”, a fost replica lui Vasile Andrei înainte de a închide telefonul, se arată în articolul Pressone.ro.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...