Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cutremurul din zona Vrancea nu a avut efecte în Centrul istoric al Bucureștiului

Cutremurul care s-a produs miercuri la ora 17,08 în zona Vrancea și care s-a resimțit în București nu a dus la efecte în Centrul Istoric al Capitalei, informează ISU București-Ilfov.

* Magnitudinea cutremurului din Vrancea a fost revizuită la 5 grade pe Richter; replică de 3 grade după 6 minute

"De la ora producerii cutremurului și până în acest moment nu s-au înregistrat efecte și nu au fost înregistrate apeluri la numărul de urgență 112", precizează oficialii ISU.

Un echipaj ISU a fost trimis în zona Centrului Istoric pentru a verifica situația, însă nu au fost raportate probleme la nicio unitate operativă proprie sau la alte imobile.

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 5 grade magnitudinea cutremurului produs la ora 17,08 în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la 120 de kilometri adâncime. Inițial, INFP anunțase o magnitudine de 5,1 grade pe Richter.

Conform datelor INFP, seismul a fost urmat de o replică de 3 grade, la ora 17,14, la o adâncime de 120 de kilometri.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), mișcarea telurică a avut loc la 121 km de București, 51 km de Brașov și 13 km de Nehoiu.

Pe de altă parte, CSEM indică o magnitudine de 4,7 grade pe Richter și o adâncime de 121 km, precizând că seismul s-a resimțit și în Bulgaria și în Republica Moldova.

Miercuri a mai avut loc în Vrancea un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, la ora locală 11,52, la o adâncime de 127,5 kilometri.

De la începutul lunii februarie, în România s-au produs nouă cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,3 și 4,2 grade pe scara Richter.

Anul trecut, în Vrancea au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2,11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1,20.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Citiți ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași! România se …

2 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

3 ALERTĂ! După ce-a fugit ca un șobolan de la Iași, Dragnea scrie sfidător pe Facebook! Românii l-au taxat: „Căc…

4 CUTREMUR în MAI! Șeful DGA, acuzații PENALE la adresa ministresei din Teleorman: „Carmen Dan a mințit. Eu și f…

5 VIDEO Dragnea, imitat de actorii Teatrului de Comedie: „Nimic ești tu, mincinosule!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj