Dacian Cioloș a semnat eliberarea lui Andrei Tinu din funcția de vicepreședinte al ANC

Dacian Cioloș a semnat eliberarea lui Andrei Tinu din funcția de vicepreședinte al ANC

Premierul Dacian Cioloș a semnat joi decizia de eliberare a lui Andrei Tinu din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, cu rang de subsecretar de stat. Potrivit deciziei semnate de Cioloș și publicate joi în Monitorul Oficial, eliberarea din funcție a lui Tinu s-a făcut "având în vedere adresa Ministerului Justiției nr 1/21.313 din 4 martie 2016, înregistrată la Cabinetul primului-ministru".

Pe 8 martie, Andrei Tinu i-a trimis un memoriu premierului Dacian Cioloș, în care acuza menținerea "unui climat tensionat" și crearea unor "grave probleme de imagine" prin numirea Mălinei-Iulia Ciobanu în funcția de președinte al ANC și cerea analizarea posibilității sesizării Corpului de control al prim-ministrului pentru evaluarea "obiectivă" a activității instituției.

În memoriul transmis lui Cioloș, Tinu susținea că Ministerul Justiției și ANC "se confruntă cu grave probleme de imagine" cauzate de numirea Mălinei-Iulia Ciobanu ca președinte al instituției, "la mai puțin de patru luni" de la revocarea ei, în data de 6 noiembrie 2015, din calitatea de director al Direcției Contencios și Relații Publice, ca urmare "a managementului defectuos" al acestui compartiment pe care l-a condus din 2012.

Pe 3 martie, ministrul Justiției, Raluca Prună, declara că ceea ce se întâmplă la ANC este ''scandalos" , exprimându-și regretul că angajați ai instituției "au ales să exporte în presă" o problemă instituțională.

Ulterior, a fost prezentat raportul Corpului de control al MJ în care a fost relevată "o degradare" a performanței instituționale a Autorității Naționale pentru Cetățenie.

"Raportul Corpului de Control a arătat că interimatul asigurat de vicepreședinte a condus la o degradare a performanței instituționale a Autorității Naționale pentru Cetățenie. Prin propunerea numirii unui profesionist din cadrul personalului ANC în funcția de președinte, ministrul Justiției dorește să dea un semnal clar de încredere în profesionalismul angajaților acestei instituții. Ministrul Justiției consideră că ANC este o instituție de maximă importanță și înțelege să ia toate măsurile necesare pentru ca aceasta să funcționeze ca un serviciu public de calitate, la cele mai înalte standarde de profesionalism", se preciza într-un comunicat al Ministerului Justiției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...