Dâmboviţa: Două persoane arestate preventiv, 21 cu control judiciar, în dosarul de înşelăciune şi fals al lăutarilor

Dâmboviţa: Două persoane arestate preventiv, 21 cu control judiciar, în dosarul de înşelăciune şi fals al lăutarilor

Două persoane au fost arestate preventiv şi faţă de 21 a fost dispusă măsura controlului judiciar, joi, în dosarul lăutarilor acuzaţi de înşelăciune, fals şi fals în declaraţii, după ce au spus, deşi nu era adevărat, că activitatea artistică le-a fost afectată de pandemie şi au cerut indemnizaţii.

"Cele 23 de persoane reţinute de poliţiştii dâmboviţeni pe parcursul zilei de ieri, 19 mai, fiind bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, au fost prezentate în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi. Faţă de două dintre acestea a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de celelalte 21 de persoane, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile", informează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în perioada octombrie 2020 - aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăţi comerciale, cei implicaţi în dosarul penal ar fi fost întocmit în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiţilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID-19.

În baza declaraţiilor întocmite în fals, persoanele în cauză ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1,55 milioane de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”