Dâmbovița: Poliția susține că a descoperit șase copii care jucau ''Balena Albastră''

Dâmbovița: Poliția susține că a descoperit șase copii care jucau ''Balena Albastră''

Șase copii din județul Dâmbovița, care au fost descoperiți de polițiști că jucau pe internet ''Balena Albastră'', au fost consiliați și li se supraveghează comportamentul, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, Alexandra Niculae.

Conform sursei citate, copii sunt din Târgoviște, Moreni, Dragodana, Glodeni și Mănești.

''Sunt șase copii, unii dintre ei au parcurs diverse etape ale jocului. Am descoperit, ca urmare a sesizării și ca urmare a unor informații deținute de polițiști. Copiii respectivi au fost consiliați de către polițiști și psihologul școlii și s-au luat măsuri pentru supravegherea comportamentului. De asemenea derulăm campanii preventive de informare a elevilor și profesorilor cu privire la riscurile pe care le poate avea mediul virtual'', a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Alexandra Niculae.

Un copil de 11 ani din localitatea dâmbovițeană Cazaci s-a sinucis luni, iar colegii săi de la școală susțin că le-a spus că juca ''Balena Albastră'' pe internet. Poliția face în prezent verificări pentru a stabili dacă se confirmă acest lucru.

''Este deschis un dosar penal, se continuă cercetările. Sunt date din anchetă și nu putem momentan să le facem publice'', a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Alexandra Niculae.

Polițiștii au ridicat cele două telefoane și calculatorul copilului pentru a face o expertiză tehnică din care să rezulte dacă a jucat sau nu ''Balena albastră''.

AGERPRES/(A — autor: Cornelia Dumitru; editor: Elena Stanciu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro