Dâmbovița: Poliția susține că a descoperit șase copii care jucau ''Balena Albastră''

Dâmbovița: Poliția susține că a descoperit șase copii care jucau ''Balena Albastră''

Șase copii din județul Dâmbovița, care au fost descoperiți de polițiști că jucau pe internet ''Balena Albastră'', au fost consiliați și li se supraveghează comportamentul, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, Alexandra Niculae.

Conform sursei citate, copii sunt din Târgoviște, Moreni, Dragodana, Glodeni și Mănești.

''Sunt șase copii, unii dintre ei au parcurs diverse etape ale jocului. Am descoperit, ca urmare a sesizării și ca urmare a unor informații deținute de polițiști. Copiii respectivi au fost consiliați de către polițiști și psihologul școlii și s-au luat măsuri pentru supravegherea comportamentului. De asemenea derulăm campanii preventive de informare a elevilor și profesorilor cu privire la riscurile pe care le poate avea mediul virtual'', a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Alexandra Niculae.

Un copil de 11 ani din localitatea dâmbovițeană Cazaci s-a sinucis luni, iar colegii săi de la școală susțin că le-a spus că juca ''Balena Albastră'' pe internet. Poliția face în prezent verificări pentru a stabili dacă se confirmă acest lucru.

''Este deschis un dosar penal, se continuă cercetările. Sunt date din anchetă și nu putem momentan să le facem publice'', a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Alexandra Niculae.

Polițiștii au ridicat cele două telefoane și calculatorul copilului pentru a face o expertiză tehnică din care să rezulte dacă a jucat sau nu ''Balena albastră''.

AGERPRES/(A — autor: Cornelia Dumitru; editor: Elena Stanciu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie