Dan Barna, referitor la Comisia de anchetare a alegerilor: E ridicol, dar ar putea să existe un scop al PSD

Dan Barna, referitor la Comisia de anchetare a alegerilor: E ridicol, dar ar putea să existe un scop al PSD

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră "ridicol şi subiect de glume" faptul că PSD doreşte înfiinţarea unei comisii de anchetare a "fraudelor" de la alegerile europarlamentare, arătând că mai curând ar putea exista un interes al partidului de guvernământ, care "înţelege" că prin votul electronic e mult mai greu să facă "matrapazlâcuri".

"Mai ridicol decât să spui că 'ştiţi, alegerile pe care noi le-am organizat cu ordinele noastre, cu mânuţele noastre, ştiţi, alegerile acelea, vrem să facem o comisie să vedem dacă nu cumva ne-am autofurat căciula'. Pare un banc din zona mărfii Bulă - Păcală. Probabil PSD, fiind obişnuiţi ani de zile să facă matrapazlâcuri în alegeri, acum au început sau se gândesc să conteste propriile lor alegeri. Este la limita ilarului", a spus Dan Barna luni, într-o emisiune la Digi 24.

Preşedintele USR a adăugat că "dincolo de faptul că e caraghios, ridicol şi subiect de glume, ar putea să existe (...) o intenţie sau un scop" prin înfiinţarea comisiei de anchetă, susţinând că "PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte votul electronic (...) e mult mai greu să te mai înţelegi cu doi primari de-ai tăi dintr-un judeţ care să-ţi pună în loc de un 78, 378 (voturi - n.r.) sau să-ţi mai completeze puţin cifrele".

"Am făcut propunerea, după o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare PSD-ALDE, de constituire a unei comisii speciale comune de anchetă Cameră - Senat, pentru a analiza aceste acuzaţii care au apărut de fraudă la alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după şedinţa de luni a Birourilor permanente reunite. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...