Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dan Fătuloiu, despre dimineața de după alegerile prezidențiale: A fost o întâlnire informală în birou la Vasile Blaga

Discuția din biroul fostului ministru de Interne, Vasile Blaga, suspendat la data alegerilor prezidențiale din 2009, a fost una informală, a precizat luni Dan Fătuloiu, fost secretar de stat MAI, în fața parlamentarilor din comisia de anchetă pe marginea acestor alegeri, afirmând că discuția a avut loc pe 7 decembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale.

Senatorul PSD Adrian Țuțuianu l-a întrebat pe Fătuloiu dacă are cunoștințe dacă a doua zi dimineață, după alegeri, a avut loc o întâlnire la sediul MAI la care au participat Vasile Blaga — ministru suspendat de Interne, Adriean Videanu și Radu Berceanu.

"Am fost prezenți a doua zi când a venit domnul ministru în sediul MAI. Am fost invitați, și asta a durat 5 minute, de către dânsul în cabinetul dânsului, unde era singur, și ne-a felicitat pentru modul în care s-au desfășurat alegerile, având în vedere că n-au fost evenimente și toate încălcările de lege au fost delegate spre competență Parchetelor teritoriale și Parchetului București. În biroul dânsului era doar dânsul când ne-a chemat pe noi, au fost secretarii de stat — eu, domnul Tutilescu, domnul Capră, cred că era și domnul Ardelean — cei care am coordonat", a explicat Dan Fătuloiu.

"Statutul îi permitea lui Vasile Blaga să vină în minister să aibă o întâlnire cu dumneavoastră.?", a adăugat Tuțuianu.

"Nu pot să fac acum o analiză pe competențe legale. N-a fost o ședință operativă, n-a dat dispoziții, decât ne-a felicitat că n-au fost evenimente și atât. Întâlnirea n-a durat nici 5 minute. Nu și-a exercitat atribuțiile sau prerogativele în calitate de ministru", a răspuns Dan Fătuloiu.

El a amintit, în cadrul audierilor, că s-a încercat mituirea sa. "Au fost 15 persoane care au fost arestate, condamnate definitiv, în final. S-au făcut multe speculații cu privire la acest caz. Probabil că aceste speculații au putut fi înlăturate în momentul în care toți cinci au fost condamnați (...) Eu, fiind coordonatorul operațiunilor la nivel central, s-a încercat printr-un intermediar să se ajungă la mine și imediat am sesizat procurorul anticorupție și din momentul acela sau desfășurat activități operative trei luni de zile sub coordonarea procurorului și finalizarea a fost alta. După ce am fost schimbat, am stat la dispoziție și după care am plecat ministru consilier la ambasada de la Roma. Apoi m-am întors și nu mi s-a dat o funcție corespunzătoare, nu știu de ce, pentru că eu consider că am făcut un gest de normalitate, nu știu de ce s-a reacționat așa față de acest gest, apoi m-am pensionat în 2012", a mai spus fostul secretar de stat.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! Arafat, aproape să fie luat de ambulanța penală. Nou dosar la DNA

2 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

3 „Bă românule, ce suflet ai să filmezi suferinţa a doi copii care se zbat să trăiască?” Da, oameni buni, s-a în…

4 O să aveți un șoc! Amănunte incredibile despre cele 4 Chine și complicitatea murdară a liderilor occidentali

5 Mafia PSD / Dăncilă i-a prelungit, la excepțional, fratelui țiitoarei lui Dragnea, mandatul de la Bruxelles. Ce …

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă