Dan Șucu, moment de răscruce la Rapid: Opțiunile sale, arătate de un reputat jurnalist de televiziune

Dan Șucu, moment de răscruce la Rapid: Opțiunile sale, arătate de un reputat jurnalist de televiziune

Rapid are, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase galerii din România, însă prezența suporterilor la fiecare meci, în număr foarte mare, se transformă, uneori, într-o sabie cu două tăieșuri. Pentru că, atunci când ai alături o galerie pretențioasă, dornică de obținerea unor rezultate imediate, fiecare pas greșit se amplifică. Ceea ce se vede acum în cazul echipei lui Bergodi, cu o singură victorie după primele cinci etape.

Dan Șucu, acționar majoritar Rapid

Dacă acest parcurs ar fi fost în dreptul unei formații precum Voluntariul, de pildă, nimeni nu s-ar fi sesizat. La Rapid însă, presiunea, cea mediatică mai ales, e deja foarte mare. Și se vorbește despre viitorul lui Bergodi la club, deși tehnicianul italian de 58 de ani are o lună de când a fost numit în funcție.

Pentru cei care urmăresc fotbalul intern, o eventuală schimbare a lui Bergodi n-ar fi o surpriză. Pentru că, pe scurt, cam acesta e stilul românesc. Dovadă și faptul că, deși suntem abia în etapa a 5-a, cele două Craiove și-au schimbat deja antrenorii. Și se vorbește despre astfel de decizii la formații precum Universitatea Cluj sau Poli Iași.

Văzând ce se întâmplă la Rapid, jurnalistul Costi Mocanu (Prima TV) a avut o postare scurtă pe Facebook în care a subliniat că pentru acționarul majoritar al giuleștenilor, Dan Șucu, urmează un moment de răscruce. Pentru că patronul de la Mobexpert are de gestionat o situație delicată. Și rămâne de văzut dacă va proceda românește sau dacă va adopta modelul occidental în care antrenorului i se dă credit pe termen lung. Și, de cele mai multe ori, rezultate vin în timp.

Costi Mocanu, un bun cunoscător al fotbalului

Costi Mocanu, un bun cunoscător al fotbalului

Ce a scris Costi Mocanu?

*Șucu n-are nicio situație explozivă la Rapid. Exploziv a fost ce a trăit el în business, în anii de început, anii 90, criza din 2008, aia a fost exploziv. Sper să fie înțelept și să învețe de la ce a făcut Man United cu Sir Alex (n.r. – Ferguson) - l-a numit în 1986 și a câștigat primul trofeu cu el în 1990. Istoria cere răbdare și timp, că fotbalul e plin de decizii tip nea Gigi. Dacă-mi veți spune că la Rapid e altceva, am să va dau dreptate: Manchester United e clar diferită de Rapid.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB