Dana Gîrbovan: Când se vorbește de răspunderea magistraților, nu se spune în concret la ce se referă

Mulți dintre cei care aduc în discuție subiectul răspunderii magistraților nu precizează concret la ce tip de răspundere se referă, a afirmat, miercuri, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan.

"Când se vorbește de răspunderea magistraților nu se spune în concret la ce se referă. Există o răspundere disciplinară, reglementată deja de legea privind statutul magistraților. Nu este o lege separată privind răspunderea disciplinară și răspunderea materială și răspunderea penală. Sigur că sunt probleme cu toate aceste trei tipuri de răspundere, unele au ajuns să fie excesive, altele sunt ineficiente", a declarat Dana Gîrbovan la TVR.

În opinia sa, noul proiect de lege privind statutul magistraților ar putea rezolva unele dintre problemele punctuale ridicate în ultima perioadă.

"Dacă vrem să avem o discuție aplicată pe răspunderea magistraților, trebuie să vedem exact la ce ne referim. Iar în noul proiect de lege privind statutul magistraților s-au adus amendamente, pentru că, cel puțin noi am remarcat, ar fi probleme legate de modul în care Inspecția Judiciară acționează, de faptul că mandatul inspectorului judiciar poate fi prelungit pe o perioadă mult prea lungă de timp (...), sunt probleme legate de termenul de prescripție, pentru că există situații în care acesta expiră înainte ca partea să aibă dreptul să facă o plângere, deci sunt probleme punctuale care pot fi rezolvate prin acest nou proiect de lege privind statutul magistraților", a precizat președintele UNJR.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

5 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …