Dancă: Am depus la Tribunalul Bucureşti o acţiune pentru dizolvarea companiilor municipale declarate ilegale de CAB

Dancă: Am depus la Tribunalul Bucureşti o acţiune pentru dizolvarea companiilor municipale declarate ilegale de CAB

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a anunţat marţi că a depus la Tribunal o acţiune pentru dizolvarea companiilor municipale declarate ilegale de Curtea de Apel Bucureşti.

"Am depus la Tribunalul Bucureşti o acţiune în instanţă pentru dizolvarea companiilor municipale declarate de Curtea de Apel ca ilegale, pentru că nu îndeplineau anumite condiţii. (...) Opoziţia a votat împotriva înfiinţării acestor companii. În plus, vom cere Curţii de Conturi să constate prejudiciul în acest caz, în condiţiile în care avem 600 de milioane de euro blocaţi în conturi. Prejudiciul acesta va trebui şi recuperat", a precizat Dancă, după ce a depus acţiunea în instanţă.

El a spus că PNL a propus în Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptarea unor hotărâri pentru desfiinţarea acestor companii, împreună cu colegii din Opoziţie.

"În concluzie, vreau să-i spun doamnei Gabriela Firea: oricât ne ameninţă, nu ne sperie. Aceste ameninţări de tip interlop, de tipul grupărilor din Ilfov care căpuşează companiile municipale şi încearcă să aducă în Bucureşti modelul din Voluntari şi să 'pandelizeze' administraţia, nu ne sperie. Din cei 600 de milioane de euro ai bucureştenilor care stau blocaţi se puteau face măcar 100 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului sau câte un spital nou în fiecare sector", a precizat Dancă.

Cererea de chemare în judecată pentru dizolvarea companiilor municipale este semnată de Florin Cîţu, vicepreşedinte PNL, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ciprian Ciucu, consilier municipal, cu sprijinul avocatului liberal Cristian Băcanu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis joia trecută anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale , pe motiv că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /