Dăncilă: Aprobăm declanşarea procedurilor de expropriere pentru al II-lea tronson al drumului expres Craiova - Piteşti

Dăncilă: Aprobăm declanşarea procedurilor de expropriere pentru al II-lea tronson al drumului expres Craiova - Piteşti

Guvernul va adopta în şedinţa de miercuri declanşarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al II-lea tronson al drumului expres Craiova - Piteşti, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Înaintăm cu paşi repezi în proiecte esenţiale pe care le-am discutat şi cu reprezentanţii mediului de afaceri cu investiţii în zonele Craiova şi Piteşti. Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi trei acte normative necesare demarării unor lucrări mult aşteptate de cetăţeni şi pentru care am prevăzut sumele necesare în buget. Astfel, printr-o hotărâre de guvern, adoptăm declanşarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al II-lea tronson al drumului expres Craiova - Piteşti, după ce, săptămâna trecută, am făcut acelaşi lucru cu tronsonul I al acestui drum expres. De această dată, este vorba despre stabilirea amplasamentului şi sumelor necesare pentru exproprieri pe tronsonul II de 40 de kilometri", a precizat Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că un alt act normativ care va fi adoptat în şedinţa de Guvern se referă la centura de ocolire Craiova - varianta sud, proiect pentru care vor fi reaprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru a putea debloca procedurile care stagnează din anul 2014.

"Alocăm aproximativ 200 de milioane de lei pentru realizarea lucrărilor la acest obiectiv important inclus în Master Planul de transport general", a spus Dăncilă.

Prim-ministrul a precizat că un al treilea proiect de act normativ vizează modernizarea DN 29D Botoşani - Ştefăneşti pe două tronsoane, care însumează aproximativ 42 de kilometri.

"Prin investiţii de aproximativ 261 de milioane de lei vom înlătura zonele cu risc activ de alunecare de pe traseu şi, în acelaşi timp, vom moderniza acest drum care face legătura cu punctul de trecere frontieră cu Republica Moldova la Stânca-Costeşti", a menţionat Dăncilă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…