Dăncilă: Voi merge la CNCD, dar nu am primit o invitaţie; vineri voi avea întâlnire cu ONG-urile

Dăncilă: Voi merge la CNCD, dar nu am primit o invitaţie; vineri voi avea întâlnire cu ONG-urile

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că se va prezenta la audieri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru a-şi preciza punctul de vedere privind folosirea termenului "autist", afirmând că nu a primit, încă, o invitaţie în acest sens şi a adăugat că vineri urmează să aibă o întâlnire cu organizaţiile neguvernamentale care activează în domeniu.

" (...) Nu am primit încă o invitaţie de la CNCD. Nu ştiu dacă voi merge, aş vrea să merg, după cum ştiţi mi-am cerut scuze public, nu am vrut să fac nicio referire la acest aspect. Ba, mai mult, vineri voi avea o întâlnire cu asociaţiile de părinţi, cu ONG-urile din domeniu pentru a căuta soluţiile pentru aceşti copii şi nu numai pentru cei care au această problemă, dar şi pentru alte domenii, copiii cu sindrom Down, pentru copii cu boli rare. Vom încerca să ajutăm (...), ţinând cont că chiar şi atunci când am fost europarlamentar am căutat să ajut copii sau oameni care au probleme. Declaraţia pe care am avut-o în Parlamentul European şi pe care am susţinut-o şi care a obţinut mai mult de jumătate dintre semnături era o Declaraţie pentru ajutorul copiilor cu sindrom Down. Deci, nu a vrut să fie nicio referire, nu-mi stă în caracter să fac astfel de lucruri, dar pentru că acest lucru s-a întâmplat chiar vreau să am o întâlnire să văd problemele, dincolo de ceea ce va hotărî CNCD", a declarat Viorica Dăncilă la plecarea de la lucrările adunării generale ale Asociaţiei Comunelor din România.

Vineri, Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism i-a transmis premierului o scrisoare deschisă în care afirmă că este regretabil faptul că în interviul pe care l-a acordat unei televiziuni, în seara zilei de 15 februarie, a spus: "Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud". Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism consideră că folosirea de către premierul Viorica Dăncilă a termenului de autism cu sensul profund negativ, într-o dispută politică, este o jignire adusă persoanelor cu această afecţiune. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

4 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

5 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri