Dat afară de PSD/Grindeanu, a lansat cea mai mare bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet

Dat afară de PSD/Grindeanu, a lansat cea mai mare bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet

Cea mai mare bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet, lansată de tânărul dat afară de Guvernul Grindeanu! Cristian Botan, tânărul din Focşani angajat în anul 2012 de Guvernul Ponta pentru a dezvolta un site de recrutare pentru posturile din sistemul bugetar, dar care a fost dat recent afară de noul guvern Grindeanu, a decis să îşi continue munca în domeniul transparentizării activităţii administraţiei publice din România.

Acesta a lansat o platformă online cu tot ceea ce înseamnă administraţia publică, la nivel central şi local.

”Astăzi lansez oficial platforma instituţiilor publice, https://institutii.publicjob.ro/cea mai amplă bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet. Fiecare cetăţean are acum oportunitatea să contribuie la îmbunătăţirea eficienţei, profesionalismului şi integrităţii instituţiilor noastre publice în cel mai simplu mod posibil: descriind interacţiunea sa directă cu aceste instituţii. Dacă aţi participat la un concurs de angajare la stat organizat în condiţii suspicioase, dacă pentru obţinerea unei autorizaţii din partea primăriei aţi fost nevoit să parcurgeţi o procedură excesiv birocratică, dacă aţi solicitat o informaţie publică iar instituţia în cauză a refuzat să vă răspundă ori v-a răspuns tardiv – toate aceste situaţii pot fi acum raportate online. Instituţiile vor putea folosi feedback-ul constructiv transmis de către cetăţeni pentru a corecta, a simplifica şi a îmbunătăţi calitatea în ansamblu a serviciilor pe care le furnizează în beneficiul acestora. În termeni ceva mai tehnici, platforma este o iniţiativă digitală de open government având la bază conceptul de crowdsourcing. Este, dacă vreţi, un fel de Yelp american adaptat pentru administraţia românească. Mai mult, este prima platformă care geolocalizează peste 14.000 de instituţii publice. Dincolo de ministere, consilii judeţene şi primării, spitale, inspectorate de poliţie, institute de cercetare etc., platforma include şi 346 misiuni diplomatice ale României răspândite pe întreg globul (ambasade, consulate, delegaţii, misiuni, reprezentanţe), oferind astfel cea mai reală imagine asupra administraţiei noastre. Aşadar, vă adresez invitaţia ca prin experienţa voastră să ajutaţi administraţia să devină exact aşa cum ne-o dorim cu toţii: eficientă, profesionistă şi lipsită de corupţie”, a transmis Cristian Botan într-o postare pe Facebook.

Cristian Botan, în vârstă de 30 de ani, a devenit cunoscut după ce în anul 2012 a lansat un site de recrutare în administraţie, PublicJob.ro. A fost apoi recrutat de Guvernul Ponta, fiind consilier la Cancelaria Prim-Ministrului României. El păstrat de Guvernul Cioloş şi „evacuat“ de Guvernul Grindeanu. În octombrie 2014, Cristian a fost inclus în New Europe 100, o listă a celor mai importanţi inovatori din Europa Centrală şi de Est, realizată de Res Publica, Google, Visegrad Fund, Financial Times şi zeci de alte instituţii din regiune.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc