David Popovici, prestație extraordinară în finala de 200 m liber de la Mondialele de înot în bazin scurt

David Popovici, prestație extraordinară în finala de 200 m liber de la Mondialele de înot în bazin scurt

David Popovici, care a făcut furori în acestă vară, câștigând tot ce se putea câștiga la Europene și Mondiale, a concurat duminică în ultima finală individuală, cea a probei de 200 metri liber la CM de înot în bazin scurt de la Melbourne.

David Popovici, bucurie după o ultima medalie obținută într-un an fabulos. Foto EPA EFE

Românul a fost pe podium la fiecare întoarcere și a terminat proba cu un timp de 1.40.79. El a fost depășit doar de Sunwoo Hwang, campionul din 2021, cu timpul de 1:39.72. Medalia de bronz i-a revenit britanicului Tom Dean, cu 1:40.86.

Încă înaintea plecării spre Australia, dar și după ce a ajuns la Melbourne, David Popovici a explicat că probele în bazin scurt nu sunt pe placul lui și că el participă la aceste Mondiale din dorința de a învăța, de a progresa.

Încă învăț și voi mai învăța ceva și în finală. Am înotat bine, dar cumva împotriva voinței mele pentru că încă urăsc bazinul scurt. Trebuie să mă adaptez, dar lucrurile arată bine. În prezent învăț și tocmai am venit de la o lecție“, a spus înotătorul de 18 ani.

Locul 4 în finala de 100 metri liber

Iar după rezultate mai puțin bune - serii la 400 de metri liber, locul 4 în finala la 100 metri liber - a venit și primul succes pentru David Popovici: medalie de argint la 200 de metri liber, un rezultat dătător de speranțe pentru viitor și în probele ținute în bazinul de 25 de metri. Participarea la CM de la Melbourne i-a adus multe lucruri lui David, experiența pe care și-o dorea, dar și timpi mai buni față de anul trecut, când la CM în bazin scurt de la Abu Dhabi nu a prins nicio finală.

David Popovici a avut o vară fabuloasă, cu 11 medalii de aur în probele individuale în care a concurat în întrecerile internaționale, însă, ajuns la Mondialul de bazin scurt (25 de metri) de la Melbourne, n-a repetat, până azi, rezultatele din perioada iunie - septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

4 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

5 Rusia, oameni buni...