De alcov. El îi dădea sub coadă ministresei? Ascensiunea lui Tudorel Pieleanu. Cum a ajuns din Teleorman inspector șef într-un județ pe care nu-l cunoaște

De alcov. El îi dădea sub coadă ministresei? Ascensiunea lui Tudorel Pieleanu. Cum a ajuns din Teleorman inspector șef într-un județ pe care nu-l cunoaște

De alcov. El îi dădea sub coadă ministresei? Ascensiunea lui Tudorel Pieleanu. Cum a ajuns din Teleorman inspector șef într-un județ pe care nu-l cunoaște. Citiți mai jos dezvăluirile publicate de jurnalista Carmen Dumitrescu pe  G4Media.ro .
 
Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Dan Carmen Daniela, începând cu data de 17 iulie, comisarul-şef de poliţie Pieleanu Tudorel, adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean Teleorman, a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de maximum 6 luni, atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Cine este însă Tudorel Pieleanu, cum se explică ascensiunea fostului șef al poliției din Alexandria și care sunt relațiile acestuia cu ministrul de interne, Carmen Dan?

Tudorel Pieleanu este polițist cu vechime. Ani întregi a fost la cârma poliției din Alexandria, deși rezultatele nu l-au scos prea mult în evidență. Până la numirea Danielei Carmen Dan în funcția de subprefect al județului Teleorman, Tudorel Pieleanu era un personaj șters. Din 15 iunie 2012, personalitatea lui Tudorel Pieleanu a început să devină vizibilă în spațiul public din Teleorman. Ce s-a întâmplat atunci? Este data la care Carmen Daniela Dan era unsă subprefect al județului din postura de anonimă perfectă, pentru că nimeni nu știa de unde apăruse aceasta și ce planuri avea.

Vreme de un an, Carmen Daniela Dan n-a reacționat în niciun fel la atacurile din presa locală, care remarca apropierea suspectă dintre Tudorel Pieleanu, șef al Poliției Municipale Alexandria și Carmen Daniela Dan, încă subprefect de Teleorman. Pe parcurs, relația s-a închegat și mai mult, astfel că în 2014, când Carmen Daniela Dan a devenit prefect al județului, cei doi părăseau Prefectura împreună, la ore târzii, jurnaliștii locali reușind de mai multe ori să surprindă imagini de acest fel. Numai că, în timpul acela, actualul ministru de interne își deschisese o afacere împreună cu Tudorel Pieleanu.

În anii în care Carmen Daniela Dan era subprefect, ea și cu șeful poliției au fost acționari egali ai societății comerciale Way Storage SRL, fondată de Tudorel Pieleanu, asociat cu drepturi egale cu responsabila de controlul legalității actelor administrative în județ. Ulterior, Carmen Daniela Dan s-a retras ulterior din afacere.

Firma a fost înregistrată la Registrul Comerţului cu un Cod CAEN:9101 – „Activităţi ale bibliotecilor şi arhivelor“. Actualul ministru Carmen Dan a fost administrator al firmei Way Storage SRL între 28 noiembrie 2011 şi 11 iunie 2012, dată la care mandatul său de administrator a fost revocat. Locul său ca administrator a fost luat de Mariana Pieleanu, soţia lui Tudorel Pieleanu.

Pe 25 martie 2014, Carmen Dan s-a retras din calitatea de asociat, cedând cele 25 de părţi sociale lui Tudorel Pieleanu, pentru suma de 250 lei. Două zile mai târziu, pe 27 martie 2014, şi Tudorel Pieleanu s-a retras din calitatea de asociat de la Way Storage SRL. În 2016, firma a fost lichidată şi radiată. Interesant este faptul că acum, Tudorel Pieleanu, în calitate de inspector șef al poliției din Argeș, declară că respectiva firmă “nu a fost făcută să funcționeze”. (Sursa: Adevărul.ro)

Ulterior, Pieleanu a început să crească în funcții și pretenții iar Carmen Daniela Dan, a cărei ascensiune fulminantă nu poate fi negată de nimeni, a răspuns pretențiilor bunului ei prieten, așa că l-a sprijinit în ocuparea funcției de adjunct al IPJ Teleorman. La începutul lunii septembrie anul trecut, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţie Române, comisarul şef Tudorel Pieleanu a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct al inspectorului şef al IPJ Teleorman.

Însă, nici asta n-a reușit să-l mulțumească pe Tudorel Pieleanu. Peste noapte, s-a aflat despre numirea sa în funcția de inspector șef al IPJ Argeș.

„Acestă decizie a fost adoptată în vederea asigurării actului managerial de la nivelul inspectoratului de poliţie judeţean, în contextul în care funcţia respectivă este vacantă din luna august 2017, pentru exercitarea atribuţiilor conferite acestor funcţii nefiind desemnate alte persoane din luna martie 2018”, se mai arată într-un comunicat al MAI.

Liderul sindicatului polițiștilor din Argeș: Numirea unui ofiţer teleormănean la conducerea IPJ Argeş reprezintă o desconsiderare şi o umilinţă profesională a poliţiştilor argeşeni
Ajuns în Argeș, Tudorel Pieleanu n-a beneficiat chiar de cea mai călduroasă primire. Ar fi pentru prima dată, după Revoluție, când în fruntea inspectoratului de acolo este numit un comandant din alt județ.

În privința relației sale cu ministrul de Interne, Tudorel Pieleanu vorbește despre o relație de familie. La trei zile după numirea sa în funcție, acesta a susținut o conferință de presă, din care Adevărul.ro citează următoarea poziție oficială: „O cunosc pe doamna Carmen Dan dinainte să ajungă înalt funcţionar public. Familiile noastre se cunosc. Ideea asocierii cu doamna Carmen Dan în firma pe care am înfiinţat-o în 2011 a pornit şi de la acea relaţie de prietenie. Societatea nu a funcţionat însă niciun moment. Firma nu a fost făcută să funcţioneze”.

În tot acest timp, polițiștii din Argeș și-au declarat deschis nemulțumirea legată de această nominalizare surpriză la ei în județ. Comisarul-şef Cecilia Tatia, liderul sindicatului poliţiştilor din Argeş, a postat chiar pe contul său de Facebook revolta asociată felului în care Pieleanu a ajuns șef la Argeș: ”Numirea unui ofiţer teleormănean la conducerea IPJ Argeş reprezintă o desconsiderare şi o umilinţă profesională a poliţiştilor argeşeni. Oare în tot judeţul Argeş nu s-a identificat niciun poliţist care să îndeplinească criteriile de selecţie pentru acest post de conducere? Numirea acestui ofiţer este una politică. Ruşine tuturor celor care au gândit această mârşăvie şi doresc distrugerea Instituţiei Poliţiei Argeş prin aceste manevre politice destabilizatoare. Nu este contestat profesionalismul inspectorului şef Pieleanu Tudorel, proaspăt uns la şefia IPJ Argeş, ci modul în care a fost «propulsat» de la Teleorman la Argeş”.

Ziarul local Obiectiv de Argeș reflectă o stare de fapt ce ar putea fi amuzantă dacă n-ar fi dramatică: „Tudorel Pieleanu a reușit să o dea in bară în prima sa conferință de presă! Șeful IPJ Argeș a fost întrebat de un jurnalist să dea două nume de străzi din Pitești și să spună doua localități arondate municipiul Curtea de Argeș. La nume de străzi a nimetit-o. Și asta pentru că pe una locuiește și pe alta lucrează. Este vorba de strada Trandafirilor și strada Victoriei, unde este sediul IPJ. In schimb, la localități a comis-o grav! Pieleanu a spus „Schitu Golești”. Alooo! Comuna aia e la zeci de kilometri de Curtea de Argeș și tine de Câmpulung! Deși a încercat să o dreagă, uitandu-se in agendă pe hartă, gafa rămâne!”

Ceea ce Tudorel Pieleanu neagă, însă, este contribuția Danielei Carmen Dan la această nouă ascensiune a sa. Ziarulargesenilor.ro îl citează pe noul comandant de la Argeș, în timp ce pretinde că oferta de avansare a venit din cu totul și cu totul altă direcție decât cea presupusă de toată lumea: „Am închiriat deja un apartament în Pitești, iar dorința mea de a munci și a face lucrurile să funcționeze să fie totul corespunzător pentru toată lumea este. Inițial am avut o strângere de inimă, pentru că a trebuit să discut și cu familia, soția și băiatul meu. Am toată susținerea lor totală și m-am gândit că pentru mine este o provocare și este o provocare frumoasă să demonstrez ceea ce sunt în stare să fac, lucru pe care am considerat că îl voi face mai bine în altă parte decât județul de unde sunt. Șeful Poliției Române a fost cel care mi-a propus această variantă, am solicitat un termen de gândire și apoi am luat decizia.”



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”