De când se încălzește vremea. Marți sunt anunțate temperaturi de vară

De când se încălzește vremea. Marți sunt anunțate temperaturi de vară

Meteorologii spun că vremea se va încălzi începând cu acest week-end și în cursul săptămânii viitoare se vor atinge temperaturi apropiate de sezonul de vară.

Vremea se încălzește semnificativ

După o perioadă caracterizată printr-o vreme capricioasă, cu temperaturi oscilante, ploi și frig, meteorologii spun că primăvara autentică își intră în drepturi.

Prin urmare, din acest weekend, vremea se va încălzi în toată țara, iar la mijlocul săptămânii viitoare românii vor putea simți temperaturi chiar și de vară.

Astfel, duminică maximele se vor situa între 16 și 23 de grade Celsius.

Luni, 15 mai, valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale la mijlocul lunii mai în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în sud-vest, centru şi nord-est şi pe alocuri în restul teritoriului (cu probabilitate mai mică totuşi în sud-est). Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile estice şi la munte şi izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 24 grade Celsius, iar cele minime între 8 şi 14 grade Celsius.

Cea mai caldă zi va fi marți, când în sudul țării se vor înregistra temperaturi de 27 și chiar 28 de grade Celsius.

În zilele următoare vor mai fi oscilații în privința valorilor termice , dar nu semnificative.

Și la București temperaturile cresc progresiv, iar marți maximele se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius.

Cald va fi și pe Litoral, unde începând de luni temperaturile maxime vor atinge 20 de grade Celsius.

Instabilitate se va regăsi doar în zona de munte, în special în Apuseni și în Carpaţii Meridionali, aici urmând să se produce averse și descărcări electrice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

2 Ăsta e ăla care l-a „livrat” pe Buzatu

3 Rareș Bogdan / Am putea controla minuțios, fără grabă, 2-3 zile, toate camioanele și trenurile cu destinația Austria, să nu scape cumva vreun migrant i…

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 „Mama de 65 ani și-a găsit boyfriend de 42”