De când va deveni fumatul de canabis interzis în Amsterdam. Motivul aplicării de noi măsuri

De când va deveni fumatul de canabis interzis în Amsterdam. Motivul aplicării de noi măsuri

Turiștii care merg în Amsterdam strict cu scopul de „a se deconecta” vor primi lovitură, din partea localnicilor. Fumatul de marijuana va fi interzis în inima capitalei Olandei. De asemenea, străzile din Cartierul Roșu se vor închide la puțin timp după miezul nopții.

Consumul de canabis, interzis în Cartierul Roșu FOTO Shutterstock

În timp ce consumul de alcool este interzis prin lege în majoritatea locurilor publice din Amsterdam, în curând, și fumatul de canabis va deveni ilegal. Măsura se va aplica pe străzile cartierului Roșu din Amsterdam, se arată în noile reglementări publicate de administrația orașului.

Localnicii, deranjați de anumiți turiști

Capitala olandeză este binecunoscută pentru cafenelele sale cu canabis, puncte de atracție pentru milioane de turiști, anual. Încă dinainte de Crăciun, oficialii olandezi au anunțat însă că se gândesc să îi descurajeze pe cei care îi vizitează doar pentru „a se deconecta”. Noile măsuri vin după ce localnicii s-au plâns, în repetate rânduri, că orașul atrage numeroși dealeri stradali și că abuzul de droguri și alcool duce la creșterea ratelor criminalității, relatează BBC . De asemenea, legile sunt concepute în așa fel încât să prevină petrecerile excesive ale turiștilor, care cred că „orice este permis” în capitala Țării Lalelelor.

Noi reguli, aplicate restaurantelor, barurilor și lucrătorilor sexuali

Consiliul local a anunțat, de asemenea, joi, că restaurantele și barurile vor trebui să se închidă în serile de vineri și sâmbătă la ora 2:00 și că accesul turiștilor nu va mai fi permis în Centrul Vechi al orașului după ora unu dimineața. În același timp, lucrătorii sexuali vor fi nevoiți să își închidă locațiile la ora 3:00.

Legile vor intra în vigoare de la jumătatea lunii mai. Pe lângă noile legi, consiliul din Amsterdam va lansa în primăvară o campanie intitulată „Stai departe”, ce îi va viza pe turiștii care călătoresc în Amsterdam strict în scop de droguri, alcool și sex.

În prezent, vânzarea de alcool este interzisă magazinelor și cafenelelor din Cartierul Roșu de joi până duminică, după ora 16:00. Acum, consiliul va cere vânzătorilor să îndepărteze complet alcoolul din vitrine sau să le ascundă vederii.

Conform legislației actuale din Țările de Jos, d eținerea, producerea sau traficul de droguri constituie o infracțiune . Cu toate acestea, consumul de droguri de către o persoană cu vârsta de peste 18 ani nu constituie infracțiune.

Deși este ilegală vânzarea sau deținerea de droguri, Țările de Jos au o „politică de toleranță” care permite cafenelelor să vândă canabis în condiții stricte. Una dintre aceste condiții este aceea de a nu fi provocate pagube, pe fondul consumului.

Oraşul olandez, cu o populație de 900.000 de locuitori, se aşteaptă să primească peste 18 milioane de vizitatori în 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă