De ce unitatea specială Kraken din Ucraina este cel mai mare coșmar al lui Putin | VIDEO

De ce unitatea specială Kraken din Ucraina este cel mai mare coșmar al lui Putin | VIDEO

Imagini rare de pe frontul din Ucraina, care arată unitatea Kraken în acțiune, au fost publicate de Daily Mail într-un videoclip ce prezintă povestea ascensiunii de la un grup de suporteri sportivi la una dintre cele mai cunoscute unități de luptă din Ucraina.

Kraken, o unitate specială a Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, a fost înființată în martie 2022, în orașul Harkov, din veterani ai Batalionului Azov, foști soldați din Afganistan, suporteri de fotbal și cetățeni voluntari. Aceasta se află în subordinea Directoratului Principal de Informații de la Kiev, serviciul condus de generalul Kirilo Budanov.

Propagandiștii lui Putin îi numesc neonaziști, acuzându-i de crime de război și de adăpostirea unor fanatici de extremă dreapta - toate acestea fiind negate de Ucraina.

Cu toate acestea, pentru ucraineni această unitate controversată sunt „Apărătorii Harkovului”, fiind vârful de lance al contraatacului uimitor al Ucrainei pentru protejarea orașului anul trecut.

În materialul video sunt inserate zeci de filmări cu luptele active din Ucraina, dar și momente cheie ale războiului.

Deși unitatea Kraken are în componență și persoane care nu au mai participat niciodată la un război, aceștia se luptă cu îndârjire pentru a-i alunga pe invadatorii ruși.

Daily Mail a introdus mai multe imagini cu soldații Kraken îmbrățișând cetățenii din Bahmut, fluturând steagul Ucrainei și aruncând steagul rus de pe clădirea administrației regionale din orașul Balakliia, de lângă Harkov.

Imaginile prezintă și lupte cu fortele ruse, soldați răniți sau capturați și au un puternic impact emoțional.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...