DELIR în PSD! Ponta lasă să se înțeleagă că în toamna lui 2015 Dragnea a încercat să-l debarce după modelul Grindeanu!

DELIR în PSD! Ponta lasă să se înțeleagă că în toamna lui 2015 Dragnea a încercat să-l debarce după modelul Grindeanu!

E delirant ce se întâmplă în PSD! Ponta, într-o postare pe Facebook de acum o oră, lasă să se înțeleagă că Dragnea a încercat să-l debarce, în toamna lui 2015, după modelul de acum cu Grindeanu! „Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca dupa PNTCD in 1999 nu credeam sa mai traim in Romania situatia in care conducerea unui Partid isi saboteaza propriul Guvern ( chiar daca ceva oarecum asemanator s-a incercat in Toamna anului 2015)!” scrie Ponta pe Facebook. 

Postarea Jigodiei Naționale:

„Romania este clar o tara cu tendinte sinucigase!!! Cel putin asa inteleg cand vad ce subiecte au fost principale saptamana aceasta!!!

Legea Salarizarii este chiar o tema fundamentala - atat pentru bugetari cat si pentru mediul privat / intalnirea Trump - Iohannis chiar a fost una istorica ( cu efecte sistemice care se vor intinde dincolo de mandatul prezidential al celor doi si care vor influenta generatiile urmatoare din tara noastra)!

Si totusi daca va uitati principala tema politica in media ( si deci in opinia publica activa) a fost conflictul intre Echipa Premierului Grindeanu si Echipa Dragnea - Firea !!! Un subiect total toxic, artificial, pornit exclusiv din ambitii si frustrari personale, irelevant pentru viata romanilor si care afecteaza grav implementarea unor proiecte fundamentale ( de la Legea Salarizarii la Parteneriatul cu SUA) !!!

Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca dupa PNTCD in 1999 nu credeam sa mai traim in Romania situatia in care conducerea unui Partid isi saboteaza propriul Guvern ( chiar daca ceva oarecum asemanator s-a incercat in Toamna anului 2015)!

Sper totusi ca ratiunea si bunul simt atat al membrilor PSD cat si al romanilor in general sa impuna scoaterea acestui subiect toxic de pe agenda!!! Altfel vom plati toti un pret mare si nemeritat!”

Radu Tudor spune că Dragnea o trimite pe Firea la TV să anunțe schimbarea lui Grindeanu.

Într-o postare cu titlul: „Criza politica majora : Firea da semnalul mazilirii premierului Grindeanu si a intregului Guvern”, de pe Blogul său, sclavul de la Antena 3 Radu Tudor spune că Dragnea o trimite pe Firea la TV să anunțe schimbarea lui Grindeanu.

„Agentia guvernamentala de presa Agerpres ne lamureste deplin in legatura cu optiunile PSD pe care vi le-am expus anterior. In ciuda unor dezmintiri de fatada la televizor ale liderilor PSD, din declaratiile Gabrielei Firea reiese cat de poate de clar : un nou prim ministru, o femeie, Grindeanu are alt spate, nu de la PSD. Mazilirea a fost deja decisa pentru premier si intregul cabinet. Dupa 2 remanieri in 5 luni, urmeaza a 3 a, totala. Instabilitate este realitatea in care PSD plonjeaza cu entuziasm!”  a scris R.T..

 Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că premierul Sorin Grindeanu are, probabil, asigurat “alt spate”, punctând că, la un moment dat, primul ministru “nu a mai considerat util spatele politic”.

“Nu am date certe și nu vreau să fac afirmații tranșante. Este vorba de o percepție a mea sau de o sumă de senzații pe care ni le lasă la vedere, să spunem, prestația premierului, că, la început, a înțeles rolul său, anume că reprezintă o funcție numită (…) și a înțeles că trebuie să existe o relație puternică cu conducerea partidului (…) pentru a aplica programul de guvernare ad literam. Ulterior, cred că a fost un moment, un declic, în care nu a mai simțit această nevoie. Probabil că a umplut golul lăsat de absența, în consultarea sa, cu domnii Dragnea și Tăriceanu, cu altceva. Rămâne să aflăm ce este acel altceva. Noi îi asiguram (…) spatele. În momentul în care domnia sa nu a mai considerat util spatele politic, înseamnă că are un alt spate, poate”, a spus Gabriela Firea la România Tv.

Întrebată dacă președintele Iohannis este acest “spate”, Gabriela Firea spus că ar fi păcat ca premierul Sorin Grindeanu să considere mai util sfatul altcuiva decât al celor din partidul său.

“Păcat, eu sper că nu este așa, dar păcat dacă consideră că este mai util sfatul altcuiva decât al colegilor de partid. Ar fi păcat. Totuși, îmi permit să mai fac o mică analiză. Președintele țării a fost subtil de această dată și a lăsat o portiță întredeschisă, pentru că a făcut acea afirmație: dacă este ceva serios, cu siguranță voi afla, vom analiza etc. Cu alte cuvinte, până la urmă, nu exclude faptul că, la un moment dat, după finalizarea în maximum două săptămâni a acestei evaluări a activității guvernamentale, posibil (…) să se ia o decizie politică în ceea ce privește guvernul în totalitatea sa sau în ceea ce privește premierul sau anumiți miniștri. Și, atunci, constituțional, președintele țării invită partidele la Palatul Cotroceni, se realizează consultări, majoritatea parlamentară prezintă un nou candidat de prim-ministru, președintele îl acceptă sau nu”, a mai spus primarul Capitalei.

Referindu-se la o eventuală schimbare a premierului, Gabriela Firea a spus că cel vizat n-ar trebui să caute sprijin în altă parte pentru a rămâne în funcție, ci trebuie să accepte decizia celor care l-au pus în respectiva funcție.

“Este moral să accepți acea decizie fără resentimente, nu să te duci să ceri spatele și să ceri sprijinul în altă parte, pentru că nu altcineva te-a trimis în guvern”, a mai spus Gabriela Firea.

În context, Gabriela Firea a mai spus că, mai mult sau mai puțin voalat, Victor Ponta și Sorin Grindeanu îi reproșează că e în tabăra lui Liviu Dragnea.

“Doar pentru că (Victor Ponta n.r.) este într-o dispută cu publică cu domnul Liviu Dragnea, nu cred că justifică reacția la adresa mea și că a făcut comparația cu un personaj politic sau altul. (…) Ce fel de caracter aș avea eu acum dacă i-aș întoarce domnului Dragnea spatele?! Pentru că acest lucru mi se reproșează și de către domnul Ponta și de către domnul Grindeanu, voalat, și de către alți colegi de partid, că de ce mă plasez eu în așa-zisa tabără — eu cred că în PSD nu trebuie să avem tabere, trebuie să fim împreună o echipă unită, așa cum am fost întotdeauna — și cumva întrebarea aceasta e că de că mă plasez în tabăra domnului Dragnea. Nu, eu nu sunt în nicio tabără, sunt în familia Partidului Social Democrat”, a subliniat Firea.

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că nu se pune în discuție candidatura sa la prezidențiale și nici aceea de a prelua Guvernul, dar că și-ar dori ca o femeie să devină premier, fără să o nominalizeze.

“Din punct de vedere personal, și nu e o declarație politică, eu mi-aș dori să fie tot o doamnă, o femeie prim-ministru; am mare încredere în capacitatea femeilor de muncă, în loialitatea lor, în modul în care știu să se organizeze și în pragmatismul lor. (…) Femeie care e din actualul guvern sau dintre parlamentarii noștri. Mi-aș dori”, a spus Gabriela Firea, la România Tv.

Întrebată cum s-ar descurca în funcția de prim-ministru, Gabriela Firea a spus că nu și-a pus această problemă și că nu se pune problema nici de a candida la prezidențiale, pentru că trebuie să-și ducă la capăt mandatul de primar al Bucureștiului.

“Nu mi-am pus această întrebare. (…) Am un legământ, angajament față de bucureșteni. Nici în ceea ce privește prezidențialele, nici în ceea ce privește preluarea unui mandat de premier nu se pune în discuție, sub nicio formă”, a spus Firea.

Răspunzând întrebărilor, ea a subliniat că nu i se va propune funcția de premier.

“Nu mi se va propune, tocmai pentru că și domnul Liviu Dragnea își dorește ca eu să duc la bun sfârșit mandatul și proiectele pentru capitală. Dar, și dacă mergem pe ipoteza dvs, că mi s-ar propune, nu voi accepta; avem foarte mulți colegi capabili, profesioniști, onești, care pot să ocupe această funcție de prim ministru”, a menționat primarul Bucureștiului.
 

 
 
 Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei