DEMENȚĂ la Antena 3! Gâdea, demonstrație superbă de AUTO-MUIE! L-a atacat virulent pe Iohannis, acuzându-l că „boicotează Guvernul Europei”, însă singurul mare absent este Dragnea, plecat în vacanță cu țiitoarea!

DEMENȚĂ la Antena 3! Gâdea, demonstrație superbă de AUTO-MUIE! L-a atacat virulent pe Iohannis, acuzându-l că „boicotează Guvernul Europei”, însă singurul mare absent este Dragnea, plecat în vacanță cu țiitoarea!

DEMENȚĂ la Antena 3! Gâdea, demonstrație superbă de AUTO-MUIE! L-a atacat virulent pe Iohannis, acuzându-l că refuză să participe la evenimentele cu liderii UE de la Ateneu, însă singurul mare absent este Dragnea, plecat în vacanță cu țiitoarea!

Gâdea: Iohannis și PNL boicotează Guvernul Europei! Da, oameni buni, asta a titrat postul lui Voiculescu!

Antena 3 l-a atacat virulent, miercuri seara, la Sinteza Zilei, pe șeful statului, acuzându-l că vrea să boicoteze împreună cu PNL ceremonia de preluare a președinției Uniunii Europene de către România, însă potrivit programului oficialanunțat azi de guvern singurul mare absent este chiar Liviu Dragnea, plecat în vacanță cu iubita. În locul celui de-al treilea om în stat, va ține un discurs vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, căruia Dragnea i-a delegat atribuțiile la sfârșitul anului. Dragnea a plecat în vacanță pe data de 2 ianuarie și nu a revenit la București pentru evenimentul inaugural. Administrația Prezidențială a anunțat, joi, că președintele Iohannis va ține un discurs în această seara la ceremonia de la Ateneu, după ce Ministerul de Externe prezentase o primă variantă de program în care șeful statului nu figura printre cei care urmau să țină discursuri.

Potrivit surselor G4Media.ro, președintele Iohannis a primit invitația abia miercuri, cu o zi înainte de eveniment, iar în prima fază, guvernul i-a rezervat un rol de simplu spectator la ceremonie. Ulterior, Guvernul a revenit asupra programului.

Discursurile de deschidere anunțate oficial de Guvern pentru ora 20.00 la ceremonia de la Ateneu:

Klaus Iohannis, președintele României
Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului
Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților
Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

Acuzațiile lansate miercuri seara la Sinteza Zilei împotriva lui Klaus Iohannis(Sursa: G4Media.ro):

Mihai Gâdea: Care ar fi motivele pentru care președintele refuză să participe la cel mai important eveniment pe care România îl are de gestionat? (…) Dacă președintele își va schimba opinia asta se va întâmpla doar dacă cineva va avea curajul să-i spună președintelui că asta este o uriașă eroare și că publicul din România îl va taxa major. Că președintele nu vrea sub nici o formă să colaboreze pe chestiunile majore (…)

Roșca Stănescu: Eu nu cred că președintele, indiferent de campania electorală unde aleargă de unul singur pe teren, nu cred că merge atât de departe încât să boicoteze Uniunea Europeană. Că asta se întâmplă, Nu boicotează guvernul României, nu boicotează Ateneul Român sau fostul Palat Regal. Domnia sa boicotează Uniunea Europeană. Până acum tot timpul a afirmat că este un euroatlantist convins. Deci cum poți să boicotezi întreg statul Uniunii Europene la tine acasă, în țara pe care o reprezinți în calitate de președinte? (…)

Pavel Abraham: Dacă nu se va prezenta, va fi ultimul, ultimul gest pe care-l va putea face pentru a câștiga încrederea românilor.

Alex Coita: Mă întristează foarte mult. Îmi doresc sincer să nu se confirme informația. Ceea ce este foarte trist este că nu știm ca Într-un moment festiv, într-un moment festiv, unic, care vine de o dată, de două ori pe generație, nu știm să ne bucurăm, nu știm să fim uniți. Dacă se confirmă și președintele Klaus Iohannis nu va participa la festivitatea de deschidere a președinției România la conducerea Uniunii Europene, este cel mai jos punct în care a ajuns politica în România din 1990 încoace. Este mai jos decât acele momente tulburi din 1990, este mai jos decât orice am trăit timp de o generație în această țară. Și este extrem de grav dacă se ajunge acolo.

G4Media.ro a dezvăluit, miercuri, că Liviu Dragnea a plecat în vacanță încă de pe data de 2 ianuarie cu un avion privat închiriat de la o compania sârbească. Este singurul lider care ocupă o funcție importantă în statul român, președintele Camerei Deputaților, care nu figurează pe lista participanților la evenimentul de la Ateneu.

Potrivit surselor G4Media.ro, Dragnea a plecat pe data de 2 ianuarie cu acest avion însoțit de iubita sa, Irina Tănase, de pe terminalul Țiriac Air la ora 19.37, așa cum rezultă din datele de zbor publice ale avionului Cessna Citation al companiei Air Pink, disponibile de pe site-ul flightaware.com, care păstrează toate datele de zbor ale unui avion care decolează și aterizează de pe un aeroport.

Avionul a aterizat la Sofia pe 2 ianuarie la 20.17, dar de aici nu mai este foarte clar care a fost următoarea destinație a liderului PSD. Avionul Cessna Citation XLS care l-a dus pe Dragnea la Sofia se oprește aici și pleacă a două zi, pe 3 ianuarie, în Platov, Rusia.

Potrivit unor surse, Dragnea ar fi plecat mai departe de la Sofia cu Turkish Airlanes până la Istanbul și de acolo într-o destinație exotică, insulele Maldive. Este însă foarte posibil ca liderul PSD să fie plecat de la Sofia spre altă destinație. Nu e clar cine a plătit costurile deplasării cu avionul privat până la Sofia.

Potrivit specialiștilor consultați de G4Media.ro, costul închirierii unui avion de mici dimensiuni de tip Cessna se ridică la 3000 de euro pe oră, la care se adaugă taxe de aeroport și o parte din costurile de aducere a aeronavei în locul comenzii.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a susținut însă pe data de 3 ianuarie, deci la o zi după ce Dragnea a părăsit România, că liderul PSD nu a plecat din țară și că ”nu va pleca din țară, în mod sigur”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor