Demisie la Realitatea Plus! Costi Rogozanu denunță presiunile patronilor ca angajații trimiși în șomaj tehnic să vină „ca voluntari” la muncă!

Demisie la Realitatea Plus! Costi Rogozanu denunță presiunile patronilor ca angajații trimiși în șomaj tehnic să vină „ca voluntari” la muncă!

Demisie la Realitatea Plus! Costi Rogozanu denunță presiunile patronilor ca angajații trimiși în șomaj tehnic să vină „ca voluntari” la muncă!

Costi Rogozanu și-a anunțat vineri colegii, printr-un email consultat de G4Media.ro, că părăsește Realitatea TV . El a denunțat presiunile patronatului ca angajații trimiși în șomaj tehnic să vină în continuare la serviciu ”ca voluntari”.

”Vă anunț că întrerup colaborarea cu Realitatea. De o săptămână, se întâmplă chestiuni administrative care ne privesc pe noi toți. Inclusiv pe aceia care nu au primit o foaie cu șomaj tehnic la semnat și care apoi au primit și îndemnul să vină la muncă în calitate de ”voluntari”. Prea mulți dintre colegii noștri au fost puși într-o situație fără ieșire, toți au familii rate etc., le e greu să spună ”nu”. Nu avem nici putere de negociere, se pare că nu mai știm deloc să ne apărăm interesele împreună. Și mulți au semnat pentru că nu prea aveau încotro, îi înțeleg perfect, nu judec”, a scris Rogozanu în mesajul către colegi.

Sindicatul MediaSind a avertizat vineri în legătură cu ”practicile ilegale ale conducerii acestei instituții de presă, care obligă angajații să lucreze în regim de voluntariat, deși aceștia se află în șomaj tehnic”.

Genoveva Grigoroșcuț, administrator special al Realitatea Media, a respins acuzațiile și a declarat pentru G4Media.ro că ”nimeni nu i-a forțat pe angajații trimiși în șomaj tehnic să vină la muncă”. La insistențele reporterului G4Media.ro despre regimul juridic al acestei practici, Genoveva Grigoroșcuț a spus că ”noi nu forțăm angajații nici să stea acasă, nici să vină la muncă”.

Întrebată câți angajați Realitatea Media au fost trimiși în șomaj tehnic, ea spus că ”circa 15%”.

Context. Televiziunea Realitatea Plus este controlată de Maricel Păcuraru. În noiembrie 2014, el a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Poșta Româna, cu prejudiciu de peste patru milioane de euro, în care a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

A fost mutat de la penitenciarul Galați la penitenciarul Poarta Alba, numit și ”penitenciarul VIP-urilor”, din cauza acuzațiilor că deținuții de lux s-ar fi bucurat de regim privilegiat. Păcuraru a fost eliberat de la Poarta Albă în ianuarie 2017, după ce a executat 815 zile din pedeapsa de 1.460 de zile. Acolo a fost coleg cu Miron Mitrea, care a devenit în acest an invitat special al postului, în plină PSD-izare a stației tv.

Cine deține dreptul de a folosi licența Realitatea Plus? Conform CNA, care a și amendat postul în vara acestui an pentru nerespectarea legii audio-vizualului, este vorba de Geopol International SRL.

Potrivit Newsweek, firma este deținută de o altă firmă (Strategies Research Investments International SA) în proporție de 99% și de către Alexandra-Beatrice Păcuraru (1%), aceasta fiind fiica lui Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă în diverse firme.

La rândul ei, Strategies Research Investments International SA este deținută de către Strategies Research Investments SRL (99,9%) și, din nou, de Alexandra-Beatrice Păcuraru (0,1%).

În fine, proprietarii Strategies Research Investments SRL sunt, în cote egale, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.

Realitatea Media SA a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în total, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.

Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, o duce foarte bine: are datorii de „numai” 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei.

Din 2013 încoace, Geopol International SRL a avut profit în numai doi ani (2015 și 2017), în rest doar pierderi.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…