Departamentul de Stat critică Ungaria pentru gestionarea situației migranților și a solicitanților de azil

Departamentul de Stat critică Ungaria pentru gestionarea situației migranților și a solicitanților de azil

Gestionarea de către guvernul Ungariei a situației migranților și solicitanților de azil este cea mai mare problemă a acestei țări în domeniul drepturilor omului, potrivit Raportului Departamentului de Stat al SUA cu privire la practicile în domeniul drepturilor omului în 2016, relatează MTI.

Documentul citat notează faptul că au fost acuzații de abuz fizic la adresa migranților și a solicitanților de azil, adăugând că guvernul ungar 'nu a răspuns cererilor de a ordona o anchetă independentă cu privire la aceste informații'.

Raportul menționează de asemenea că grupurile pentru drepturile civile și drepturile omului au fost critice în legătură cu 'erodarea sistematică a statului de drept, 'slăbirea controlului și echilibrului, a instituțiilor democratice și a transparenței' precum și cu 'intimidarea vocilor independente ale societății începând din 2010'.

Între probleme Ungariei în domeniul drepturilor omului, documentul citat menționează suprapopularea închisorilor, abuzul fizic între deținuți și al acestora de către personalul închisorii, înregistrarea de către guvern a grupurilor religioase, corupția la nivelul guvernului, 'creșterea concentrării pe media care a restricționat independența editorială' și presiunea guvernamentală asupra societății civile, notează MTI.

Departamentul de Stat a menționat, de asemenea, printre problemele Ungariei privind drepturile omului cele legate de violența domestică împotriva femeilor și a copiilor, hărțuirea sexuală a femeilor, antisemitismul, 'tratamentul inuman' și cazurile de abuz asupra copiilor și adulților instituționalizați cu dizabilități fizice și mentale precum și discriminarea și excluderea socială a persoanelor de etnie romă.

În ceea ce privește practicile judiciare, raportul a declarat că în timp ce instanțele din Ungaria funcționează independent, au existat încercări de a exercita influență politică asupra sistemului judiciar.

În ceea ce privește libertatea de expresie, raportul citat a notat că discursul instigator la ură este interzis prin lege în Ungaria și face referire la cazul controversatului ziarist Zsolt Bayer, care a scris un articol în ziarul Magyar Hirlap în legătură cu care autoritatea media din Ungaria a apreciat că era un discurs instigator la ură.

În ceea ce privește corupția, raportul menționează informații de la ONG-urile Transparency International Hungary și K-Monitor, potrivit cărora economia Ungariei este "dominată de nepotism și capitalismul de stat."

În ceea ce privește antisemitismul, raportul citează date ale Federației Comunităților Evreiești din Ungaria (Mazsihisz), potrivit căreia au fost înregistrate 19 incidente legate de exprimarea publică a antisemitismului în primele șase luni ale anului trecut.

Într-un comunicat difuzat sâmbătă, Ministerul de Externe al Ungariei a menționat că nu este un drept fundamental al omului ca "mulțimi de oameni' să 'mărșăluiască' prin țări sigure, să încalce legile acestora și să decidă unde doresc să trăiască.

Într-o declarație, ministerul afirmă că în timp ce a fost în dezacord cu fostul Departamentul de Stat al SUA, acum este în acord cu politica președintelui SUA Donald Trump privind imigrația ilegală și consideră securitatea poporului ungar principala prioritate a țării.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale