Dependența de jocuri de noroc – un factor prea important ca să fie ignorat

Dependența de jocuri de noroc – un factor prea important ca să fie ignorat

Dependența de jocuri de noroc poate avea efecte negative uriașe asupra individului. Iar asta pe termen lung, pentru că odată ce un viciu pune stăpânire pe cineva, asta îi poate afecta nu doar viața personală, cât și pe cea profesională. Poate că nu toate cazinourile tratează acest aspect la fel de serios, dar problema este una cât se poate de serioasă și trebuie asumată ca atare, ca fiind ceva real cu efecte reale, pentru a evita multiplele probleme care pot deriva din aceasta.

Poate că nu este un subiect prea plăcut de dezbătut și discutat, dar este unul care poate schimba fără echivoc existența celui implicat și îi poate distruge multe aspecte. Motiv pentru care încurajăm și credem în libera discuția a acestui factor, care este, totuși, destul de rar instalat și depistat, pe atât de delicat și important. Cu toate că multe persoane tind să piardă controlul asupra obiceiurilor lor de joc și pariuri, diferență constă în a recunoaște că există o problema, în timpul dedicat acestei activități sau în sumele de bani investite, chiar și dacă este vorba despre ceva inocent precum book of ra gratis. Dar mai ales, totul este definit de ideea de a recunoaște problema și de a o identifica înainte de a fi prea târziu.

Ce este dependența de jocuri de noroc?

În mod normal, să joci la un cazino este ceva inocent, care nu ar trebui să fie mai mult decât o sursă de distracție, de a te simți bine. Problema intervine atunci când anumite aspecte ale vieții sunt perturbate - situația financiară, relațiile cu prietenii și familia, dar și multe altele. Pe scurt, s-ar defini prin nevoia de necontrolat de a juca la jocurile de noroc, de a investi sume majore fără a-ți da seama de riscurile implicate, de a face pariuri fără a ține cont de bugetul slab de care dispui. Totul este fără limite, fară control, fară temeri, făcut orbește și fără a considera orice altceva, ajungându-se chiar și la reacții violente când rezultatul este unul negativ. Problema poate afecta în egală măsură oamenii de toate vârstele, femei sau bărbați, indiferent de educație sau stil de viață.

Cum detectezi dacă ai o problema cu jocurile de noroc

Aici totul este cam delicat, pentru că înainte de toate tu trebuie să fii cel care își dă seama că are o problemă. Iar un prim pas este tocmai acest lucru, să recunoști că ai nevoie de ajutor pentru ca cineva din exterior să poată și trebuiască să intervină pentru a te ajuta. Printre semnele care ar trebui să dea de gândit, ție cât și celorlalți, se numără detalii precum că cheltuiești bani care nu sunt în bugetul tău (poate care chiar nu îți aparțin), iei decizii iraționale și reacționezi violent atunci când greșești, nu realizezi că în cea mai mare parte a timpului pierzi și nu știi când să te retragi, ai face orice pentru a face rost de bani că să joci, neglijezi lucruri importante precum munca, scoala sau familia doar pentru a fi prezent la un cazino, fie el online sau offline.

În ultimul rand, atunci când aspecte sociale sunt afectate, atunci este clar că trebuie să iți pui câteva semne de întrebare mai ales când începi să inventezi minciuni pentru a-ți ascunde această activitate, când devii obsedat să joci, joci că să te simți mai bine în relație cu viață ta, vinzi lucruri pentru a acoperi datorii sau îți iei riscuri din ce în ce mai mari, fără să mai gândești pe termen lung nimic,

problema-jocuri-de-noroc

Ce să faci dacă ai o problemă cu jocurile de noroc

Înainte de toate, autodiagnosticul nu este o soluție, așa că trebuie să apelezi la un specialist care te poate îndruma întocmai spre soluționare. Mai apoi, trebuie să accepți ajutorul oferit, chiar dacă asta poate însemna internare sau tratament pe o durată îndelungată. Însă nimic nu poate fi impus sau oferit forțat căci, pentru ca rezultatele să fie unele notabile, atunci ajutorul trebuie acceptat necondiționat și luber. Desigur, poți începe să elimini cauza sau să înveți să o controlezi, dar în principiu asta nu este de cele mai multe ori suficient. Printre cele mai comune metode de tratament se numără terapia, medicația, participarea la întâlniri de grup cu persoane care au aceeași problemă,dar și altele mai complexe. Ideea este că dependența poate fi coordonată ușor și simplu, dacă este identificată la timp și dacă există dorința de intervenție externă.

joci-controlat

Învață să joci controlat

Înainte sau după ce dependența de joc este stăpânită, acceptă să îți schimbi stilul de viață. Tu ar trebui să fii cel care ia orice decizie la joc, nu jocul ar trebui să te controleze pe tine. Setează limite de buget, adopt un program anume de timp dedicat jocului și nu devia niciodată de la el. Și ce este mai important, de fiecare dată când simți că ai putea să faci din nou ceva greșit, spune asta cuiva de încredere, ca să fie pregătit să intervină atunci  - când și dacă - va fi nevoie de asta. 

Atunci când îți vei da seama că lucruri pentru care înainte acordai atenție sunt acum sunt neglijate vei ști că trebuie să iei măsuri radicale Și va trebui să o faci, căci altfel vei permite, inconștient și indirecte, ca ceea ce contează cu adevărat să nu mai conteze deloc.


Ca orice dependență, și cea de jocuri de noroc poate fi una destul de dificil de oprit. Cele mai comune lucruri care se identifică este rușinea de a apela la ajutor, asta pentru că societatea tinde să pună o eticheta nu tocmai nobilă. Până la urmă, responsabilitatea de joc stă în mâinile, caracterul, puterea și mentalitatea fiecăruia participant la joc, dar barierele ar trebui acceptate fără negocieri și să se înțeleagă că nimeni niciodată nu va dori răul altcuiva. Așadar, nu ignora niciun simptom care ți se pare că te-a schimbat, pentru că s-ar putea înrăutăți în timp și nu ar fi tocmai bine.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…